Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler Genel Müdürü Ali Odabaş ve bakanlık yetkililerini makamında ağırlayan Başkan Ekrem Yüce, “Kütüphanemizi inşa edeceğimiz yer hazır. Projemiz hazır. Adeta şehrimizin kalbinde inşa edeceğimiz şehir kütüphanesi, yaşamın ve kültürün cazibe merkezi olacak” dedi. Kütüphaneler Genel Müdürü Ali Odabaş ise projenin mimarisi ve içerik zenginliği ile hem Sakaryalıların hem de şehre gelen misafirlerin odak noktası olacağını belirtti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler Genel Müdürü Ali Odabaş ve bakanlık yetkililerini makamında ağırladı. Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Acar, Başkan Danışmanı Prof. Dr. Mustafa İsen, Vali Yardımcıları Ersin Emiroğlu ile Erdoğan Ülker, Genel Sekreter Mustafa Ak, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Oktar, Bedrullah Elçin, Furkan Beşel ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Resul Narin’in katıldığı toplantıda Sakarya’ya kazandırılacak modern şehir kütüphanesi projesi görüşüldü. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler Daire Başkanı Ahmet Aldemir ise toplantıda ‘Küresel Ölçekte Kütüphaneler’ adlı sunum gerçekleştirdi.

Dikkat çekecek bir proje
Sakarya’ya çok modern bir şehir kütüphanesi projesi hazırladıklarına değinen Kütüphaneler Genel Müdürü Ali Odabaş, “Şehrin kalbinde yaşayan bir kütüphane Sakarya’ya çok yakışacaktır. Bakanlığımızın yatırımı programında olan çok özel ve modern bir projeyi Sakarya’ya kazandıracağız. Projemiz hem mimarisiyle hem de içerisinde bulundurduğu zenginlikle şehirde yaşayan vatandaşlarımızın yanı sıra şehre misafir olarak gelen tüm herkesin dikkatini çekecektir” dedi.

Şehrin prestij noktası olacak
Projenin başlangıcından itibaren içerisinde bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Mustafa İsen, “Şehrimiz en değerli arsalarından bir tanesini bakanlığımıza veriyor. Bakanlığımızda burada şehrin kalbinde çok modern bir şehir kütüphanesini Sakarya’mıza kazandıracak. Şehir kütüphanesi projemiz hayata geçtiğinde mimarisi ve içerisinde bulundurduğu zenginlikle şehrimizin prestij noktası olacaktır. Dünyada bir sürü ünlü opera binası var. Milyonlarca insan o binaları ziyaret ediyor ancak içerisinde bir müzikal dinlemek için değil o binanın yapısını, mimarisini beğendiği için ziyaret ediyor. Bu düşünceyle hazırlanmış olan bu projemiz şehrimize büyük bir değer katacaktır” dedi.

Kültür alanında temel ihtiyaç kütüphane
Yaşamın ve kültürün cazibe merkezi olacak bir şehir kütüphanesini Sakarya’ya kazandırmak istediklerini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Kütüphanemizi inşa edeceğimiz yer hazır. Projemiz hazır. Kültür Bakanımız ve bakan yardımcılarımızda projemize vakıflar. Biz şehir olarak her şeyi yapacağız. Kültür alanında temel ihtiyaçlardan bir tanesi kütüphanelerimiz. Ortak ticari bir amaç gütmeyen ve şehrimizde ki her kesimden insanın bir şehir kütüphanesinde boş vakitlerini değerlendirdiği, içerisinde bulundurduğu zengin içeriklerle zamanın kaybolduğu bir kütüphaneye şehrimizin ihtiyacı var. Şehrimizin en önemli ve değerli arsalarından bir tanesinin üzerinde adeta şehrin kalbinde inşa edeceğimiz şehir kütüphanesi, yaşamın ve kültürün cazibe merkezi olacak” dedi.