Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde eğitimler devam ediyor. Temel Sanat dersi eğitmeni Savaş Çevik, “Temel Sanatın amacı herhangi bir eser yapıp ortaya çıkarmak değil, sanatçının ilerde yapacağı eserin altyapısını oluşturan temel kuralları öğretmektir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet sunan Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde eğitimler devam ediyor. 14 farklı branş, alanında uzman isimler tarafından kursiyerlerle buluşuyor.

Pratik sanat bilgileri
Temel Sanat dersi hakkında bilgiler paylaşan eğitmen Savaş Çevik, “Sanata başlayan arkadaşlarımızın ilk temel eğitimini İhtisas Merkezimizde gerçekleştiriyoruz. Bütün plastik ve görsel sanatlarda Temel Sanat Eğitimi önemli bir derstir. Bu derste genel sanat kuralları, kompozisyon, renk, denge, optik denge, perspektif, gölge, ışık, renk, altın oran, paspartu, malzemelerin kullanışı, bakımı, boyama teknikleri, air brush teknikleri gibi eğitimleri sunuyoruz. Bir eserin baştan sona kadar tüm aşamalarını birlikte deneyimliyoruz. Temel Sanatın amacı herhangi bir eser yapıp ortaya çıkarmak değil, sanatçının ilerde yapacağı eserin altyapısını oluşturan temel kuralları öğretmektir. Kursiyerler burada öğrendikleri pratik bilgileri sanat hayatlarında kullanabilecekler” ifadelerini kullandı.