16 merkezde faaliyetlerine ara vermeden devam eden SAMEK’te dekoratif sabun yapımı eğitim alan Merve Bozkurt, “SAMEK’le el işi üretiyoruz, üretimin bir parçası oluyoruz. Bu durum bizim için büyük mutluluk ve güven kaynağı” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren SAMEK’te eğitimler devam ediyor. Güzel sanatlardan geleneksel sanatlara, el sanatlarından müzik ve dil eğitimlerine kadar 60 branşta Sakaryalılara hizmet sunan SAMEK’lerde ‘Dekoratif Sabun Yapımı’ kursları yoğun ilgi görüyor.

Üretimin parçasıyız
Açılan dekoratif sabun yapımı kurslarıyla hem el becerisini geliştirdiğini hem de aile bütçesine katkı sağladığını belirten Çarşı SAMEK kursiyerlerinden Merve Bozkurt, “Öğretim merkezleri yeni arkadaşlar edinmemize olanak sağlıyor. Aldığımız kurslarla hem el becerilerimizi geliştiriyoruz hem de yaptığımız el işlerini satarak aile bütçemize katkı sağlıyoruz. SAMEK’le el işi üretiyoruz, üretimin bir parçası oluyoruz. Bu durum bizim için büyük mutluluk ve güven kaynağı” ifadelerini kullandı.