Başkan Yüce ile Büyükşehir Belediyesi marifetiyle maske üretimine başlayan tesisi ziyaret eden Vali Nayir, “İlimiz genelinde salgının başladığı ilk günden şimdiye kadar yerel yönetimlerimizden üniversitelerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımızdan sivil toplum kuruluşlarına kadar bu mücadelede herkesin birlik ve beraberlik içerisinde, koordineli bir şekilde sahada olduğunu görebiliyoruz” dedi. Başkan Yüce ise haftada 100 bin adet üretilecek maskeleri vatandaşlara hızla ulaştıracaklarını söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi marifetiyle maske üretimine başlayan tesiste Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce incelemelerde bulundu. Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Beşel ve BELPAŞ Genel Müdürü Osman Çelik’in de eşlik ettiği ziyarette Başkan Ekrem Yüce, çalışmalar ile ilgili bilgiler paylaşırken, Vali Nayir ise tüm çalışanlara kolaylıklar diledi.

Haftada 100 bin maske
Tüm şehrin maske ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde maske üretebileceklerini dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Salgının çıktığı ilk günden itibaren şehrimiz genelinde yaklaşık 2 buçuk milyon maske dağıtımı gerçekleştirmiştik. Maske tedarikinde olası zaman kayıplarının önüne geçmek ve vatandaşlarımızın maske ihtiyacını uzun süre boyunca karşılayabilmek adına maske üretimine başladık. Tedarik ettiğimiz hammadde ve makinayı şehrimize getirterek bir üretim alanı kurduk. Üretim alanımızda haftada 100 bin adet maske üretmeyi hedefliyoruz. Gerçekleştireceğimiz maske üretimiyle vatandaşlarımızın maske ihtiyacını karşılayacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Çarkların doğru işlediğine işaret
Çalışmaları yerinde inceleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Tüm dünyanın büyük bir sınavdan geçtiği böylesi bir salgınla her alanda topyekün mücadele edilmesi gerekiyor. Devletimiz tüm vatandaşlarımızın desteğiyle bu dönemi sıkıntısız bir şekilde atlatmak için büyük bir gayret içerisinde olduğunu görüyoruz. Gerekli tedbirlerin zamanında alınıp iyi bir şekilde uygulanması kadar, iyi bir sağlık sistemine sahip olmanız ve bulaşımın önlenmesi adına maske, eldiven, dezenfektan ve koruyucu giysiler üretebilmeniz de bu mücadelede çok önemli bir yer tutuyor. Bu konuda çok kısa bir süre içerisinde ekipmanların hazır edilip ekiplerin kurulması, üretime başlanması, çarkların güçlü bir sistemde doğru bir şekilde işlediğine işarettir. Üretilen bu malzemeler bir yandan vatandaşlarımıza ulaştırılırken,  bir yandan da insanlık adına birçok ülkeye yardım olarak gönderilmiştir, gönderilmeye de devam edilmektedir” dedi.

Birlik ve beraberlik anlayışı
Vali Nayir, “İlimiz genelinde salgının başladığı ilk günden şimdiye kadar Yerel Yönetimlerimizden Üniversitelerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımızdan Sivil Toplum Kuruluşlarına kadar bu mücadelede herkesin birlik ve beraberlik içerisinde, koordineli bir şekilde sahada olduğunu görebiliyoruz. Bundan dolayı da tüm çalışma arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Ayrıca Devlet Malzeme Ofisi aracılığıyla ilimize intikal ettirilen 450 bin maskenin 400 bini sanayi ve ticaret kuruluşlarının ihtiyacında, kalan 50 bini ise kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyacında kullanılmak üzere Valiliğimizce dağıtımına başlanıldı.”