“Salgına karşı başarının sırrı her alanda yapılan iş birliğidir”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, TV100 canlı yayınında şehirde koronavirüsle sürdürülen mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sakarya’da çalışmaları titiz ve kararlı bir şekilde yürüttüklerini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, salgının yol açtığı tahribatı önlemek adına gereken adımları atmaya devam edeceklerini söyledi.

Başkan Ekrem Yüce’nin TV100 canlı yayınında yaptığı paylaşımlar şu şekilde;

Hedef 10 milyon maske
“Salgının ilk çıktığı günden bu yana aralıksız bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kriz Masası organizasyonu, ekiplerimizin marifetiyle planlı bir şekilde dezenfekte işlemlerine devam ediyoruz. Sosyal yaşam alanlarında, caddeler, sokaklar, meydanlarda, toplu taşıma araçlarında ve daha pek çok noktayı dezenfekte ettik. Şehir merkezinde ve ilçelerimize dezenfekte otomatları yerleştirdik. Ayrıca Sakarya’da 3 milyonu aşkın maskeyi hemşehrilerimize ulaştırdık. Hedef 10 milyon. 200 çalışma arkadaşımızla birlikte ev ev dağıtımını gerçekleştiriyoruz. İnşallah 500 bin haneye salgın destek paketlerimizi ulaştıracağız.”

Esnaf destek paketi
“Bu süreçte işletmelerini kapatmak zorunda kalan esnaflarımıza yönelik de Ekonomik Destek Paketimizi açıkladık. Toplu taşımada faaliyet gösteren esnaflarımıza bin liralık mazot desteği sağlayacağız. Çalışamayan esnaflarımızın su ödemelerini ortadan kaldırdık. İlan ve reklam ile çevre vergilerini çalışılmayan dönemi kapsayacak şekilde iptal ettik. Belediyemizin envanterinde olan taşınmazlarda bulunan esnaflarımızdan kira almayacağız. Yaklaşık 15 milyon TL’lik destek paketimiz inşallah esnaflarımıza nefes olacak.”