TGRT Haber canlı yayının da Sakarya’da gerçekleşen maske üretimi hakkında konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Maske en önemli izolasyon yöntemini oluşturmaktadır. Bizler dışarıdan maske imalatı yapmak yerine kendi tesisimizi kurarak Sakarya’mıza destek olmaktayız. 200 kişilik bir ekip ile Mahalle, Cadde, Sokak, ilçe fark etmeksizin her yere ulaşmayı hedefliyoruz. Hedefimiz 430 bin haneye maske ve dezenfektan ulaştırmak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, TGRT Haber canlı yayın programına katıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Maske Atölyesi’nde gerçekleşen canlı yayın da, Sakarya’da şu ana kadar 3 milyon maske dağıtıldığını dile getiren Başkan Yüce, “Özveri ile çalışan tüm personelimize kolaylıklar diliyorum. Biz Sakarya için hizmet etmeye her zaman devam edeceğiz” dedi.

430 bin haneye ulaşacağız

Koronavirüsü yenmek adına Sakarya’nın her noktasında özveri ile çalıştıklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Maske en önemli izolasyon yöntemini oluşturmaktadır. Bizler dışarıdan maske imalatı yapmak yerine kendi tesisimizi kurarak Sakarya’mıza destek olmaktayız. 200 kişilik bir ekip ile Mahalle, Cadde, Sokak, ilçe fark etmeksizin her yere ulaşmayı hedefliyoruz. Hedefimiz 430 bin haneye maske ve dezenfektan ulaştırmak. Tüm vatandaşlarımıza evde kaldıkları süre boyunca yardımlarımız devam ediyor. Bunların yanı sıra esnaflarımıza yönelik 10 maddeli Ekonomik Destek Paketimizi açıkladık. Böylece zor durumda kalan esnafımızın bir kez daha yanlarında yer aldığımızı belirttik” dedi.

Sakarya’yı daha iyi yerlere taşıyacağız

Açıklamalarına devam eden Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’yı virüse karşı çok iyi bir şekilde dezenfekte ettik. Hala çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ediyor. Otobüs, minibüs ve dolmuş kullanan vatandaşlarımıza maske dağıtımı yapıyoruz. Yollarda farkındalık oluşturmak adına trafik ışıklarını evde kal sloganı ile yeniledik. Sağlık çalışanlarımıza her konuda kolaylık sağladık. Evde Kal Kitapla Kal ile kitap kardeşliğimizi pekiştirmeyi amaçladık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sıcak aş ve nakit desteklerimiz devam ediyor. Gönül esasına dayalı bir ortam ile vatandaşlarımıza hizmet vermenin mutluluğunu yaşamaktayız. Türkiye ve Sakarya’yı daha iyi yerlere getirmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi.