Büyükşehir Belediyesi bisikletli ulaşımı yaygınlaştıracak yeni bir çalışmayı daha hayata geçiriyor. Şehrin muhtelif noktalarına 15 bisiklet istasyonu kuracaklarını açıklayan Fatih Pistil, “İstasyonlarımızla 100 bisiklet hizmet sunacak. Bisikletlerini kiralayan vatandaşlarımız bisikletle ulaşım sağlayabilecek. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi bisikletli ulaşımı yaygınlaştırmak adına yeni bir çalışmayı daha hayata geçiriyor. Bisiklet Paylaşım Sistemi başlığında şehrin belli noktalarında istasyonlar kurularak bisikletlerin vatandaşlarla buluşturulacağını ifade eden Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, çalışma için ihalenin gerçekleştirildiğini belirtti.

Bisiklet farkındalığı
Fatih Pistil, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde bisikletli ulaşımın yaygınlaştırılması adına pek çok çalışmaya imza attık. Yeni bisiklet yolları inşa ettik. Farkındalık çalışmaları gerçekleştirdik. Bisiklet yolu ağımızı her geçen gün arttırıyor, Ayçiçeği Bisiklet Adası ile dünyanın en büyük bisiklet organizasyonu olan Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası’na 2020 yılında ev sahipliği yapacağız. Şimdi bisiklet kullanımını arttıracak yeni bir çalışmayı daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

15 farklı nokta
Fatih Pistil açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Bisiklet Paylaşım Sistemi ile şehrimizin muhtelif noktalarında akıllı bisiklet istasyonları kuracağız. Kiralama işlemleriyle hemşehrilerimize bisikletle ulaşımı teşvik edeceğiz. 15 noktaya kurulacak olan istasyonlarımızla 100 bisiklet hizmet sunacak. İhalemizi gerçekleştirdik. İnşallah kısa süre içerisinde çalışmalarımızı başlatacak ve uygulamımızı hizmete sunacağız. Hayırlı olsun.”