İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce’nin katılımıyla ‘Sağlık İçin Herkes İçin’ sloganıyla gerçekleştirilen denetimlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Yüce, “Salgınla mücadelede tüm hemşerilerimi sorumlu davranmaya, sorumluluk almaya davet ediyorum. Rehavete kapılmadan, tedbirlere uyarak başarıya ulaşalım. Tedbirlere uyan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi. Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, 275 ekip 3 bin 150 personelle Sakarya’da denetimlerin gerçekleştirildiğini söyledi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına yönelik İçişleri Bakanlığı’nın 81 ile gönderdiği genelge kapsamında Sakarya’da da denetimler yapıldı. İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce’nin katılımıyla Serdivan AVM’de başlayan denetimlerde Vali Çetin Oktay Kaldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, SESOB Başkanı Hasan Alişan yer aldı.

Koronavirüs denetimleri
İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, ilk olarak taksi durağını ziyaret ederek, araçlarda denetimlerde bulundu. Ardından ise Serdivan AVM’ye giriş yaparak mağazaları gezen ve yetkililerden bilgiler alan Bakan Yardımcısı İnce, oturma alanları, sosyal mesafe, kişi sayısı ve maske kullanımına yönelik hassasiyetin devam etmesi gerektiğini hatırlattı. Bakan Yardımcısı daha sonra beraberindeki heyetle Kafeler Caddesi’nde bulunan işletmeleri inceledi.

275 ekip 3 bin 150 personel
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda “Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganıyla gerçekleştirilen Covid-19 tedbirlerine yönelik denetimlerine Hotel On7 ve Tunatan ile devam eden Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, 275 ekip 3 bin 150 personelle Sakarya’da denetimlerin gerçekleştirildiğini söyledi.

‘Maske, Mesafe, Hijyen’
Tüm yurtta koronavirüs tedbirlerinin uygulanıp uygulanmadığını yerinde görmek amacıyla sahada olduklarını dile getiren Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, “Amacımız tamamen rehberlik etmek, vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve algıyı üst seviyeye çıkarmak. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ettiğimiz takdirde bu işi başarabileceğimizi düşünüyoruz. Sakarya’da alınan tedbirlere en üst düzeyde olduğunu gördük. Bu tedbirler rakamlara da yansıyor. Bu tabloyu en alt seviyeye indirmeliyiz. Riayet eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Sorumluluk hepimizin
İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve Vali Çetin Oktay Kaldırım ile birlikte denetimlere katılan Başkan Ekrem Yüce, “Ülkemizde İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonu ve ‘Sağlık İçin Herkes İçin’ sloganıyla gerçekleştirilen çalışma için sahadaydık. Bakan yardımcımız ile birlikte koronavirüs tedbirlerine ilişkin denetimler yaptık. Maske, mesafe, hijyen kurallarına riayet edilmesinin önemine dikkat çektik. Hepimiz salgınla mücadelede sorumlu davranmaya, sorumluluk almaya, tedbirleri asla elden bırakmamakla mükellefiz. Rehavete kapılmadan, ikinci dalga ile karşılaşmadan ve tedbirlere uyarak başarıya ulaşalım. Mücadeleye kurallara uyarak riayet eden tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.