Serdivan Kırantepe’de yamaç paraşütü yaparak incelemelerde bulunan Başkan Ekrem Yüce, “Hayata kuşbakışı bakmamız gerektiğine inanıyorum. Sakarya’yı buradan daha güzel görüyorum, imar ve yeşil alanlar bakımından da gözlemleme imkânını bulduk. Herkesin bu sporla ilgilenmesi ve yapması gerektiği kanaatindeyim. İnşallah Yamaç Paraşütü’ne yönelik gereken adımları atacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Vali Ahmet Hamdi Nayir ile birlikte Serdivan Kırantepe’de incelemelerde bulundu. Progarmda; İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Cengiz Yiğit, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Hüseyin Kaşkaş ve İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü katıldı. Başkan Yüce, Yamaç Paraşütü’nde Kırantepe’nin önemli bir nokta olacağını belireterek, spor severleri yamaç paraşütü yapmaya davet etti.

Gereken çalışmayı yapacağız
Ekipmanları ile birlikte Öğretmen Pilot Abdullah Yıldız ile yamaç paraşütü yapan Başkan Ekrem Yüce, “Hayata kuşbakışı bakmamız gerektiğine inanıyorum. Sakarya’yı buradan daha güzel görüyorum, imar açısından ve yeşil alanlar bakımından da gözlemleme imkânını bulduk. Herkesin bu sporla ilgilenmesi ve yapması gerektiği kanaatindeyim. Özellikle uzmanlar eşliğinde yapılması halinde bu sporda hiçbir risk olmadığını düşünüyorum. Serdivan Belediye Başkanımız ile bu alana Teleferik yapılması ve ciddi anlamda Sosyal Tesis kurulması hususlarında istişarelerde bulunduk. Bu alanın ülkemizin en önemli yamaç paraşütü alanı olması için gereken her türlü çalışmayı yapacağız” dedi.

Değer kazanacak
Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Birçok alanda olduğu gibi Sakarya’nın marka değerleri içerisinde sporun özel bir yeri vardır. Bizler güreşte ve futbolda olduğu kadar diğer dallarda da var olabileceğimizi ispatlamak istiyoruz. 12-13 yıllık bir geçmişe sahip olan yamaç paraşütü gibi bir faaliyetin gelmiş olduğu bu noktayı görmek çok güzel. Aynı anda yukarıda 20 tane paraşütçü görebilmek bizlere de büyük bir zevk verdi. Sporun yükselen yıldız dallarının başında ve büyük bir ilgi odağı haline gelen yamaç paraşütünün yapılabilmesi için Kırantepe’nin en emniyetli, en güzel alanlardan bir tanesi olduğunu gördük. Sporcularımız ve vatandaşlarımız hocalarımızın eşliğinde burada en güzel şekilde eğitimlerini alabiliyorlar. İnşallah daha güzel şekilde buraların değer kazanmasını sağlayacağız” dedi.