Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Koruyucu Ruh Sağlığı’ konferansında konuşan Psikolojik Danışman Mehtap Kayaoğlu “Sağlıklı insanlar dış görünüşü ve iç dünyasında sıkıntı yaşamazlar. Sağlıklı olan insanların depresyona girme ihtimalleri düşüktür. Yaşaması gereken duyguları o an yaşayıp bitiriyorlar” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Gelişim Akademisi’nde eğitimler devam ediyor. Sosyal Gelişim Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak katılan Psikolojik Danışman Mehtap Kayaoğlu ‘Koruyucu Ruh Sağlığı’ ile ilgili katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi.

Problemlere Anlamlar Yüklememeliyiz
Programda konuşan Mehtap Kayaoğlu, “Aslında yaşantımızda problem diye bir şey yok sadece bizler sıkıntılarımıza anlamlar yüklüyoruz. Karşılaşılan sıkıntılar aynı olabilir ama verilen tepkiler farklı olur. Bu durumlarda sağlık önemli bir yer tutmaktadır. Sağlıklı insanlar dış görünüşü ve iç dünyasında sıkıntı yaşamazlar. Sağlıklı olan insanların depresyona girme ihtimalleri düşüktür. Yaşaması gereken duyguları o an yaşayıp bitiriyorlar” ifadelerini kullandı.