Kültür Sanat Etkinlikleri Bekir Develi’nin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Bizim Hikâyemiz’ konferansıyla devam etti. Develi, “Hz. Peygamber’i tanımadığımız, onun ne kadar aksiyoner olduğunu anlamadığımız için hayatımız Netflix, Tiktok, Youtube gibi mecraları protesto etmekle geçiyor. Eğer gerçekten kendine güveniyorsan daha iyi içerikler üretin. Protesto yerine aksiyon alın. Öyle güzel senaristler, yönetmenler olun ki tüm dünya bizim kahramanlarımızı öğrensin” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri Yazar ve Televizyon Programcısı Bekir Develi’nin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Bizim Hikayemiz’ konulu konferans ile devam etti. AKM’de sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Beşel de yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’de yoğun programlarının ardından Yazar Bekir Develi ile etkinlik sonrası görüştü.

Allah sizlerden razı olsun
Yazar Hayati İnanç’la devam eden yolculuklarına değinen Bekir Develi, “Hayati hoca 30 yıldır İslam, medeniyet, vatan, millet kavramlarını konuşuyor. Ancak son 5 yıldır çok farklı bir noktaya ulaştı. Hayati hocayı siz gündeme çıkardınız. Gerçekten çok güzel bir iş yaptınız. Anne ve babalarınız ve bizler ve dahi bu ülkede kendini münevver olarak tanımlayan insanların sizi Z kuşağı diye tanımlasalar da sizler çok hayırlı bir iş yaptınız Allah sizden razı olsun. Hayati İnanç hocayı dinlediniz, paylaştınız. Yüzlerce insan konuşmalarından kendine pay çıkardı, hayatında uyguladı” dedi.

Kendine güveniyorsan daha iyi içerikler üret
Yazar Bekir Develi, “2 yıl önce Muhammed Emin Yıldırım’la birlikte Herkes İçin Siyer diye bir iş yapmak nasip oldu. Geçen bir istatistik aldım. Türkiye’de son 17 yılda en çok satan siyer kitabı olmuş. THY kendi kariyerinde ilk defa bir içeriği uçak içi gösterime aldı. O da ‘Herkes İçin Siyer’ oldu. Bu ne demek biliyor musunuz? Yapınca oluyor. Harekete geçince oluyor. Bunun için belki de önümüzdeki en büyük engel ‘İmkanımız olsa biz de yaparız’ oluyor. Allah’ın dinine hizmet etmek için meşhur olmamız gerekmiyor. Arkadaşlarınızla bir araya geldiğinizde siyer kitabı alıp yarım saat Allah resulünü anlamaktan alıkoyan şey nedir? Hiçbir şey. Hz. Peygamber’i tanımadığımız, onun ne kadar aksiyoner olduğunu anlamadığımız için hayatımız Netflix, Tiktok, Youtube gibi mecraları protesto etmekle geçiyor. Eğer gerçekten kendine güveniyorsan yap daha iyi içerikleri. Öyle güzel senaristler, yönetmenler olun ve Hz. Mus’ab Bin Umeyr’i öyle bir anlatın ki tüm dünya bizim kahramanlarımızı öğrensin. Lütfen sinemaya, kültüre, sanata, edebiyata uzak kalmayın. Fikirlerinizi paylaşın” dedi.