Sapanca Kültür Merkezi’nde proje hazırlıklarının sonlandığını açıklayan Başkan Toçoğlu, kısa süre içerisinde yeni yatırımın ihalesine çıkılacağını ifade etti. Toçoğlu, “Sapanca Kültür Merkezi; 165 kişilik konferans salonu, kafeteryası, çocuk oyun odası ve eğitim sınıfları ile çok yönlü bir proje olacak. Projelendirme çalışmaları tamamlandı. Kısa süre içerisinde ihaleye çıkacağız. Sapanca’mıza hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Kültür Merkezi için hazırlıkların tamamlandığını ve projenin hazır olduğunu açıkladı. Şehirde kültürel hayatın canlanması adına birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Toçoğlu, 16 ilçenin tamamı için benzer proje hazırlıklarının olduğunu söyledi. Başkan Toçoğlu, “Geyve Sosyal Gelişim ve Gençlik Merkezi’nde inşa çalışmalarımız sürüyor. Şimdi ise Sapanca’da benzer bir çalışmayı başlatıyoruz. Çayiçi Mahallesi’nde inşa edilecek yatırımın projesi hazır. Kısa süre içerisinde ihaleye çıkacağız. Sapanca’mıza hayırlı olsun” diye konuştu.

İhaleye Çıkıyor
Hayata geçirilecek proje ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Toçoğlu, şunları söyledi; “Yaklaşık bin 500 metrekare alan üzerine modern bir merkez inşa edeceğiz. Sapanca Kültür Merkezi; 165 kişilik konferans salonu, kafeterya, çocuk oyun odası ve eğitim sınıfları ile çok yönlü bir proje olacak. Yeni merkez, Sapancalı hemşerilerimizin yeni buluşma adresi olma özelliği de taşıyacak. Gerçekleştireceğimiz ihalenin ardından projede ilk kazmayı vuracağız."

Modern Bir Mekân
"Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerimizi yalnızca yol, su ve asfalt ile sınırlandırmıyoruz. Üstyapıda, sosyal belediyecilik ve kültür sanata dair de insanımıza dokunan yeni projeler geliştiriyor ve inşa ediyoruz. 7’den 70’e tüm hemşerilerimizin ihtiyaçlarına cevaplar veren merkezler inşa edeceğiz. Geyve’nin ardından Sapanca ile yola devam ediyoruz. Önümüzdeki süreçte bu projelerin benzerlerini diğer ilçelerimize de kazandıracağız."