Büyükşehir Belediyesi tarafından Prof. Dr. Nevzat Kor adına düzenlenen ‘Ustalara Saygı Gecesi’nde konuşan Prof. Dr. Cevat Akşit, “Hocamız bizi bugünlere getiren bir numaralı isimdir” derken; Prof. Dr. İzzet Öztürk, “Hocamız mühendislik camiasına kaliteyi getirdi” ve Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Sakarya Üniversitesi 1980’li yıllarda Nevzat Hocamızın önderliğinde kulvar değiştirdi” ifadelerini kullandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Kasım Kültür Sanat Etkinlikleri, Teknotratların Hocası Prof. Dr. Nevzat Kor’un onur konuğu olarak katıldığı Ustalara Saygı Gecesi ile devam etti. Moderatörlüğünü SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş’in yaptığı programa konuşmacı olarak ise Prof. Dr. Cevat Akşit, Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya, Prof. Dr. İzzet Öztürk ve Prof. Dr Muzaffer Elmas katıldı. AKM’de gerçekleştirilen programda Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan ve çok sayıda konuk yer aldı.

Türkiye’de çığır açtı
Programın ilk konuşmasını yapan Dr. Rüstem Keleş, “’Kadir bilen milletlerden kadri bilinen insanlar çıkar’ denir. Kadir bilen bir millet olarak kadri bilinen bir insanı sizlerle konuşacağız. Herhangi bir işin önemi kadar, o işin gerçekleştiği zaman dilimindeki önemi çok daha büyüktür. Nevzat Hocamız kendi geleneği içerisinde özellikle çevreyle ilgili olarak Türkiye’de çığır açmıştır. Tevazu anlamında büyük bir geleneğe sahip, büyük hedeflerin insanı olarak yüzlerce, binlerce insanın yetişmesine vesile olmuş Prof. Dr. Nevzat Kor Hocamıza şükranlarımızı sunuyoruz. Allah hocamıza sağlıklı uzun ömürler versin” diye konuştu.

Disiplin ve planlama
Programın devamında konuşan Prof. Dr. Cevat Akşit, “Hocamız bizim peşimizi hiç bırakmadı. Hep çalışmamızı söylerdi. Disiplininden hiç taviz vermezdi. Sonuçta da kazanan bizler olduk. Bizleri bugünlere getiren bir numaralı isimdir. Böyle disiplinli ve planlı çalışan, adam yetiştirmesini çok iyi bilen biridir. Birçok bilim adamını ülkemize kazandırdı. Allah hocamızdan razı olsun” ifadelerini kullandı.

Misyon akademisyenler yetiştirdi
Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya, “60’lı 70’li yıllarda misyon akademisyeni yetiştirmek oldukça zordu. Anadolu’dan gelen bir çocuğun akademisyen olması maddi bakımdan imkansız gibiydi. Aynı zamanda öğrencileri akademisyen olmaya ikna etmek de çok zordu. Hocamız bizlere Türkiye’nin misyon akademisyen yetiştirilmesine ne kadar ihtiyacı olduğunu anlattı. Fakat sadece anlatmak yetmiyor. Hocamıza, ‘Biz 600 lirayla İstanbul şartlarında nasıl geçiniriz?’ diye sorduk. Bunun da çözümünü buldu. Hocamızın o dönem yaptıklarını bizlerin de örnek edinmesi lazım” diye konuştu.

Bizlere model oldu
Prof. Dr. İzzet Öztürk, “Hocamın son doktora öğrencisiydim. Kendileri ile 1977 yılında karşılaştık. Daha sonra Sakarya’da uzmanlık kadrosunda göreve başladık. İTÜ’nün en kaliteli hocalarını Sakarya’ya getirirdi. Hocamın bir dakikalık boşluğu yoktu. Her anını değerlendirirdi. Zamanı inanılmaz derecede verimli kullanırdı. Mühendislik camiasına kaliteyi getiren isimdir. Odaları sık sık dolaşırdı. Gittiğinde orada göremezse hemen sarı zarfı masanın üzerine bırakırdı. Tatlı bir disiplin bizleri motive etti. Problemleri basite indirmede kesinlikle üzerine yoktu. Her kademede insanın işini çözmek için zaman ayırırdı. Hocamızın açtığı yolda önemli fırsatlar yakaladık. Bizde işin mutfağında olduk. Hocamız bize model oldu” şeklinde konuştu.

Boşluğa fırsat vermezdi
Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “1980 yılında Sakarya Üniversitesi’ne girdik. Yüksek lisans için İstanbul’a giderdik. Haftaiçi 2 gün İstanbul’a gittiğimiz için haftasonu da çalışmamızı söylerdi. Boşluğa hiç fırsat vermezdi. Hocamız kimseye kesinlikle hak etmediği notu vermezdi. En iyi hocaları eğitim için getirirdi. 90’lı yıllarda yönetim kadrosunda olabileceğimizi düşünmezdik. Kısmet oldu. Bizde üniversitede bazı işler yapmaya çalıştık. Sakarya Üniversitesi 1980’li yıllarda Nevzat Hocamızın önderliğinde kulvar değiştirdi. Allah hocamıza sağlıklı uzun ömürler versin” dedi.

Hatıralarını paylaştı
Programda bir teşekkür konuşması yapan Teknotratların Hocası Prof. Dr. Nevzat Kor, katılımcılar ile hatıralarını paylaştı. Kor, “Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sizlerle paylaşacak daha çok şey var. Katılımlarınızdan dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum. Allah her zaman yar ve yardımcınız olsun” dedi. Programın sonunda protokol üyeleri günün anısına katılımcılara hediye takdim etti.