Büyükşehir Belediyesi Ofis Sanat Merkezi ve Sakarya Sanat Galerisi’nde öğrencilere dönük gerçekleştirilen atölye çalışmaları devam ediyor. Öğrenciler eğlenerek öğrenmenin ayrıcalığını yaşıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından ilkokuldan üniversiteye kadar birçok öğrenciye yönelik başlatılan atölye çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Öğrencilerin sanata ilgilerini arttırmanın amaçlandığı programlar kapsamında farklı okullardan ve yaşlardan öğrenciler Sakarya Sanat Galerisi ve Ofis Sanat Merkezi’ndeki sergileri geziyor; daha sonra ise uzman eğitmenlerden bilgi alıyor.

Her Hafta Bir Okul
Her hafta en az bir okulun kültür sanat yatırımlarını ziyaret ettiği etkinlikler kapsamında öğrenciler sanatsal faaliyetler de gerçekleştiriyor. Renkli anların yaşandığı programların devamında ise öğrenciler sergi ile ilgili izlenimlerini arkadaşları ile paylaşıyor. Özellikle miniklerde sanatsal farkındalığın geliştirilmesinin amaçlandığı atölye çalışmaları ile öğrenciler resim yaparak eğlenmenin ayrıcalığını yaşıyor.