Büyükşehir Belediyesi SAMEK’te eğitimler devam ediyor. Erdem, “Bugün ENKA Okulları’ndan minik öğrencilerimiz Geri Dönüşüm dersimizde bizlerle birlikte oldular. Kâğıttan ve karton atıklarından neler yapılabileceğini öğrencilerimize gösterdik. Öğrencilerimize küçük bir yıldız yapmayı öğrettik” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren SAMEK’ler de eğitimler devam ediyor. Bu kapsamda ENKA Okulları öğrencileri Geri Dönüşüm dersine katılarak kâğıttan ev aksesuarları yapmayı öğrenerek yeni ürünler hazırladılar.

Küçük yıldızlar
Geri Dönüşüm dersi eğitmeni Meral Erdem, “SAMEK bünyesinde öğrencilerime kâğıttan ev aksesuarları yapımını öğretmekteyim. Bugün ENKA Okullarından minik öğrencilerimiz geri dönüşüm ile ilgili bizleri ziyarette bulundular. Kâğıttan ve karton atıklarından neler yapılabileceğini öğrencilerimize gösterdik. Öğrencilerimize küçük bir yıldız yapmayı öğrettik. Bunu evde mumluk veya duvar süsü olarak kullanabilirler. Ayrıca öğrencilerimize derste yapmış olduğumuz ürünlerden de göstererek geri dönüşümün ne kadar faydalı olabileceğini tanıttık” sözlerine yer verdi.