Ulaşım Master Planı Tamam Rapor Yazılıyor

Planın Önemi
Ulaşım Master Planı'nın öneminden bahseden Fatih Turan, "Büyükşehir Yasası ile birlikte şehrimizin tamamının Büyükşehir sınırlarında yer alması hasebiyle Ulaşım Master Planı, ilimizden geçen ulusal kara ve demiryolu ağı ile entegre olabilecek önemli bir plandır. Bu kapsamda plan, şehir içindeki toplu taşıma sistemi, trafik, otoparklar, bisiklet yolları ve yayalaştırılacak yollarla ilgili vizyon ortaya koyacaktır" dedi.

Neler Yapıldı?
Plan çalışmalarını da kısaca anlatan Turan, "Ulaşım Master Planı'nda toplu taşımayla ilgili raylı sistem (Tramway, hafif metro), troleybüs, metrobüs, park et, devam et gibi tüm seçenekler değerlendirildi. Buna göre alternatifler geliştirildi. Aynı zamanda artan taşıt sayısı ve otomobil sahipliğine paralel olarak, ihtiyaç duyulacak, yeni karayolu arterleri, bulvarlar, transit yollar ile katlı kavşaklar ve sinyalize kavşaklar belirlendi. Tüm bu çalışmaları halkımıza, ilgili paydaşlarımıza sorduk. Nazım İmar Planı da göz önünde bulunduruldu. Ulaşım Master Planı çerçevesinde vatandaşımızla yüz yüze görüşmelerimiz tamamlandı. Yaklaşık 40 bin kişiyle yüz yüze görüşmeler yapılıp, ulaşım konusundaki talepleri değerlendirildi.  Ayrıca şehrimizdeki STK’lar ile görüşüldü. Trafik akışları, gerekli sayımlar, yoğunluklu bölgeler ve daha birçok inceleme de bulunuldu" şeklinde konuştu.

 

Rapor Yazılıyor
Ulaşım Master Planı çalışmalarının tamamlandığını duyuran Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, "Ana plan raporunun yazım süreci tamamlanıyor. Ve bazı kritik öneme sahip kavşakların uygulama projeleri ve trafik sinyal optimizasyonu yapılmaktır. Kısaca söylersek, 18 ay boyunca yürüttüğümüz çalışmalar tamamlanıyor. Rapor yazılıyor. Amacımız bu raporu bir ay içinde tamamlayıp, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne sunmaktır" ifadelerini kullandı.