Başkan Ekrem Yüce’nin müjdesini paylaştığı ve yenileme çalışmaları başlatılan Lüleci Sokak’ta yüzler gülüyor. 20 yıldır Lüleci Sokak’ta esnaflık yapan Gencay Işıkveren, “Çalışmaları yakından takip eden, yanımızda olan Başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyoruz” derken; Esnaf Kurtuluş Şen, “İnşallah yenileme çalışmalarının ardından Lüleci Sokak hakettiği değeri yeniden görecek ve daha faal olacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce tarafından müjdesi paylaşılan Lüleci Sokak’ta yenileme çalışmaları devam ediyor. SASKİ’nin Lüleci Sokak’ta yağmursuyu ve içmesuyu altyapısını tamamlamasının ardından üstyapı işlemleri de hızla gerçekleştirilecek. Yenileme çalışmaları sokakta büyük memnuniyet oluştururken; bölge esnafları ise görüşlerini paylaştı.

Lüleci Sokak’ta faaliyetlerini sürdüren bazı esnafların görüşleri şu şekilde;

Yenilenme ihtiyacı çözülüyor
20 yıldır Lüleci Sokak’ta esnaflık yapan Gencay Işıkveren, “Özellikle son zamanlarda sokağımızın yenilenmeye çok ihtiyacı vardı. Başkanımız Ekrem Yüce de buraya yaptığı ziyarette bu ihtiyacı yerinde gördü. Ardından ise hemen talimat vererek yenileme çalışmalarını başlattı. Çalışmaları yakından takip eden, yanımızda olan Başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyor, kendisini her zaman Lüleci Sokak’ta ağırlamaktan mutluluk duyacağımızı ifade ediyorum” dedi.

Eski cazibesine kavuşacak
Bölge esnaflarından Ahmet Memiş ise şunları söyledi: “Başkanımız Ekrem Yüce sokağımızın yenilenme ihtiyacına anında cevap verdi. Lüleci Sokak şehrimizin en işlek sokaklarından biri olma özelliğine sahip. Ancak ışıklandırmanın yetersizliği, trafiğin açık oldğu zamanlarda istenmeyen durumlar yaşanabiliyordu. İnşallah yenileme çalışmalarının ardından hemşehrilerimiz gönül rahatlığıyla Lüleci Sokak’ta vakit geçirebilecek. Bu süreçte yanımızda olan ve yıllardır beklediğimiz çalışmaya imza atan Başkanımız Ekrem Yüce’ye minnettarız.”

Daha işlek bir sokak olacak
Uzun yıllardır Lüleci Sokak’ta esnaflık yapan ve yıllardır yenilemenin yapılacağı günleri beklediklerini ifade eden Kurtuluş Şen, “Geçimimi Lüleci Sokak’ta yaptığım esnaflık sayesinde sağlıyorum. Biz bölge esnafları olarak yıllardır bu anı bekliyorduk. İnşallah yenileme çalışmalarının ardından Lüleci Sokak hakettiği değeri yeniden görecek ve daha faal olacak. İşlekliği artan sokak esnaflarımızın işlerine de olumlu yönde yansıyacak. Lüleci Sokak esnafı olarak yapılan hizmetten çok memnunuz” diye konuştu.