Yeni dönem faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan İbrahim Aktürk, “Aylık kültür sanat etkinliklerimiz, Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları, sempozyum, akademi ve SAMEK’lerle yoğun bir kültür sanat sezonun da daha Sakaryalı hemşerilerimizle buluşacağız” dedi.

 Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, yeni dönem kültür sanat faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni dönemde de farklı programlarla kültür sanat dostlarının hizmetinde olacaklarını aktaran Aktürk, “Anadolu’nun Kültür Sanat Başkenti hedefiyle çıktığımız bu yolda nitelikli ve özgün buluşmaları Sakaryalı kültür sanat dostlarıyla buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yoğun takvim
Yeni döneme ilişkin olarak konuşan Aktürk, “Aylık kültür sanat etkinliklerimiz Ekim ayı itibariyle başlıyor. Konferanslardan panellere, tiyatro gösterimlerinden konserlere, söyleşi ve imza günlerinden sergilere, ustalara saygı gecelerinden sinema gösterimlerine kadar geniş bir yelpazaye yayılan etkinliklere ev sahipliği yapacağız. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları’nın 17.’sini düzenleyeceğiz. Ulusal ve uluslararası şair ve edebiyatçıları şehrimizde ağırlayacağız.”

Kültür sanatta fark yaratan şehir
“Kasım ayında Sakarya Sempozyumuna da ev sahipliği yapacağız. Kültürel, tarihsel ve toplumsal olarak Sakarya’yı inceleyeceğimiz bir program olacak. Alanında uzman isimler programımıza katılacak. Sempozyum Sakarya’nın geçmişine adeta ışık tutacak. SAMEK merkezlerimizde yeni dönemde hemşerilerimizin hizmetinde olacak. Büyükşehir Akademi’yi de farklı konu başlıkları ve kaliteli hocalarımızın katılımıyla gerçekleştireceğiz. Tarihi Alicanlar Konağı ve Kongre Merkezi’yle de şehrimizin kültür sanat hayatına yeni bir soluk kazandıracağız. Şimdiden tüm kültür sanat dostlarını programlarımıza davet ediyorum.”