Büyükşehir Belediyesi tarafından Sebahattin Zaim Bulvarı üzerinden Serdivan’a geçişleri sağlayacak projede sona gelindi. 25 metre uzunluğunda 18 metre genişliğindeki köprü, kaldırım ve kavşak düzenlemesinin ardından açılacak.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce tarafından müjdelenen ve Sebahattin Zaim Bulvarı’ndan Serdivan’a geçişler için yeni bir alternatif olacak projede sona gelindi. Daha önce altyapısı ve üstyapısı tamamlanan Hasır Sokak ile Süleyman Binek Caddesi arası duble yol haline getirilerek vatandaşların kullanımına açılmıştı. Serdivan’a geçişleri sağlayacak köprünün de sona ermesinin ardından bölgede sinyalizasyon çalışmaları da tamamlandı. Kaldırım ve kavşak düzenlenmesinin ardından köprü kullanıma açılacak.

Tamamlanmak üzere
Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “900 metre uzunluğunda bulunan Hasır Sokak ile Süleyman Binek Caddesi arası duble yol haline getirildi. Yenikent üzerinden gelen vatandaşlarımızın Serdivan’a geçişleri açılacak köprü ile gerçekleştirilecek. Bu sayede Yazlık Kavşağı’nı kullanan araç sayısında azalma sağlayacağız. Yaya ve bisiklet yolları için alt geçidimiz de tamamlandı. Son olarak ekiplerimiz sinyalizasyon çalışmalarındaki yenilemenin ardından yaya geçitlerini çizecekler. Kısa bir süre içerisinde köprümüzün açılışı gerçekleşecektir” denildi.