Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından bir Ramazan geleneği haline getirilen ‘Kitap Sokağı’ hizmet sunmaya başladı. Aktürk, “Vatandaşlarımızı kitaplar arasında ufak bir gezinti için Kitap Sokağımıza davet ediyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından bir Ramazan geleneği haline getirilen ‘Kitap Sokağı’ bu Ramazan’da da kuruldu. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Şehrimizin kültür hayatına katkı sunmaya Ramazan ayında da devam ediyoruz. Vatandaşlarımızı ‘Kitap Sokağı’mız ile kitaplarla buluşturuyor, Ramazan ayının bereketine ilim bereketini de eklemeye çalışıyoruz” dedi.

40 stant kuruldu
Sokağın Atatürk Bulvarı’nın Kültür Dairesi Başkanlığı ve Atatürk Parkı arasında kalan kısmında kurulduğunu belirten Aktürk, “Tarihi görünüme sahip ahşap binalarımızda sahaflarımız ve yayınevlerimiz hizmet veriyor. Bu yıl 40 stant kurduk. Bu stantlarımızda toplam 27 sahaf ve yayınevimiz bulunuyor. Kitap Sokağı’nda dini, edebi, bilimsel, felsefi ve daha birçok alana yayılan eserler yer alıyor. Sokağımızı ziyaret ederek #SakaryaKitapSokagı etiketiyle fotoğrafını paylaşan istisnasız herkese kitap hediye ediyoruz. İnşallah gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik şehrimizin kültürel hayatına ve vatandaşlarımızın entelektüel birikimine katkı sağlayacaktır. Vatandaşlarımızı kitaplar arasında ufak bir gezinti için Kitap Sokağımıza davet ediyorum”