Kart 54 Arifiye'de

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve paralı binişleri sona erdiren Kart 54 sistemi hızla yaygınlaşıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan İsmail Yolcu, Kart 54 uygulamasının 26 Mart Pazartesi gününden itibaren Adapazarı Arifiye arasında hizmet veren 39 adet Özel Halk otobüslerinde de kullanıma sunulacağını belirtti.
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı İsmail Yolcu, Kart 54’ün 26 Mart Pazartesi gününden itibaren Adapazarı Arifiye arasında da uygulanmaya başlanacağını açıkladı. Kart 54’ün her geçen gün yaygınlaştığını belirten Yolcu, “Kamuoyumuzun yakından bildiği gibi belediye ve özel halk otobüslerinde Kart 54 sistemi uygulanıyor. Paralı binişleri sona erdiren Kart 54 sistemi her geçen yaygınlaşıyor. Son olarak Kazımpaşa (35 araç) ve Nehirkent (5 araç) otobüslerinde Kart54 sistemine geçmiştik. Şimdi de Adapazarı Arifiye hattında bu sisteme geçiyoruz” dedi.

Mesafeye göre ücretlendirme
Daha önce Arifiye’de yaşayan vatandaşlardan Kart 54 talebi geldiğini ve oraya da Kart 54 sistemini devreye sokacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatan İsmail Yolcu, “Daha önce Arifiye’de yaşayan hemşerilerimizden böyle bir talep gelmişti ve söz vermiştik. Sözümüzü tutuyoruz. 26 Mart Pazartesi gününden itibaren Adapazarı Arifiye arasında hizmet veren 39 adet Özel Halk otobüslerinde Kart 54 sistemi kullanılacak. Ayrıca bu sistemle birlikte mesafeye göre ücretlendirme yapacağız. Yapacağımız yeni tarifede vatandaşlarımıza, mesafeye göre, 1,00 TL, 1,25 TL ve 1,50 TL fiyatları uygulanacak” diye konuştu.