SAMEK Kurs Merkezleri sayısını arttırmaya yönelik başlatılan çalışmaların sonuçlandığını aktaran Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, şehrin 2 yeni merkez ile buluşacağını açıkladı. Aktürk, “Kısa süre içerisinde başlayacak yeni kurs döneminde Karasu ve Kaynarca SAMEK Kurs Merkezlerimizde hizmette olacak. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, SAMEK Kurs Merkezleri sayısını arttırmaya yönelik çalışmaların sonuçlandığını aktardı. Aktürk, “Kısa süre önce Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu SAMEK Kurs Merkezlerinin sayısının arttırılacağını müjdelemiş, daha fazla hemşerimize ulaşma hedefimizi yenilemişlerdi. Bu doğrultudaki tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Karasu ve Kaynarca’ya SAMEK Kurs Merkezleri kazandırıyoruz” diye konuştu.

18 Kurs Merkezi
Yeni merkezlerin 2015-2016 kurs dönemine hazır hale getirileceğini de açıklamalarına ekleyen Aktürk, “Kaynarca ve Karasu’daki binalarımızın da hizmet sunmaya başlaması ile mevcut kurs merkezi sayımız 18’e ulaşacak. Yeni merkezlerde ayrıca gençlerimiz için de faaliyetler gerçekleştirilecek. Yeni SAMEK’lerin gençlik merkezleri olarak hizmet sunacağını da ifade edebiliriz. Böylelikle her yaştan vatandaşlarımıza dönük geniş katılımlı çalışmalar gerçekleştirebileceğiz” dedi.

Şehrin Halk Üniversitesi
İbrahim Aktürk, “Uzman eğitmen kadrosu, branş çeşitliliği ve sunulan hizmetlerin kalitesi ile SAMEK’in Sakarya’da yaygın eğitimin markası haline geldiğini her fırsatta ifade ediyoruz. Her yeni dönemde kapasite ve imkanlarımızı geliştiren güzel gelişmeleri paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bilindiği üzere SAMEK’ler sertifika alarak, mezun olan kursiyer sayılarıyla şehrin halk üniversitesi işlevini görüyor. Karasu ve Kaynarca’daki yeni merkezlerle de mezun kursiyer sayımızı daha da arttıracağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.