Büyükşehir Belediyesi kurum içi iş sağlığı ve güvenlik eğitimleri devam ediyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen kurum içi iş sağlığı ve güvenlik eğitimleri devam ediyor. Bu kapsamda İş Güvenliği Uzmanı Bülent Odabaş’ın katılımıyla gerçekleştirilen eğitimlerde, işveren ve çalışanların görev ve sorumlulukları ile ilgili bilgiler verildi. İşyerinde kaza ve meslek hastalığı oluşturacak durum ve davranışların analizini katılımcılarla paylaşan Odabaş, “İşveren,  işyerindeki sağlık ve güvenlik tedbirlerinin değişen şartlara uygun hale getirilmesini sağlamalıdır. İşveren iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına uygun kurul kararlarını uygulamalıdır” diye konuştu.

İşveren ve Çalışan İşbirliği Yapmalı
Çalışanların görev yetki ve sorumlulukların önemine dikkat çeken Bülent Odabaşı, ”Çalışanlar, aynı zamanda yaptıkları işlerden etkilenecek diğer çalışanlardan da sorunludur. Bu sebeple kurumun sağladığı koruyucu donanım doğru kullanılmalıdır. Çalışanlar, kendi görev alanında iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için işveren ve çalışan temsilcisi ile iş birliği yapmalıdır” ifadelerini kullandı.