Kent Park’ta gerçekleştirilen Engelliler Şenliği’nin ardından değerlendirmelerini paylaşan Başkan Toçoğlu, “Her birimizin engelli adayı olduğu gerçeğini unutmadan hareket edecek, engellilerimize dönük projeler üretmeye devam edeceğiz. Unutmayalım ki hayatı paylaşmaya hiçbir engel yok” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Engelliler Şenliği Kent Park’ta gerçekleştirildi. Yoğun bir katılımın olduğu şenliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, Kredi ve Yurtlar Kurumu Sakarya İl Müdürü Arif Özsoy, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, şube müdürleri, vatandaşlar, aileler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Çeşitli eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören öğrenciler, hazırladıkları ürünlerden oluşan eserleri açtıkları stantlarda vatandaşların beğenisine sundu.

Destek önemli
Etkinlik öncesinde bir konuşma gerçekleştirilen Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Davut Yüce, “Burada toplanmamıza vesile olan bugünün, herkes için özel bir anlam taşıdığını biliyoruz. Yüreğinde biraz sevgi, biraz merhamet taşıyan her insan bu alanda zaten duyarlıdır, fedakardır. Çünkü engelliler ve onların yakınlarının hayata tutunmalarında bizlerin desteği çok önemlidir. Büyükşehir Belediyesi olarak engellilerimizin eğitiminden iş ve mesleki rehabilitasyonlarına, spordan ulaşıma, psikolojik ve toplumsal desteğe kadar birçok problemlerine çözüm sunmaya gayret ediyoruz. Sosyal Gelişim Merkezimizde ve ilçe SGM’lerde düzenlediğimiz kurslarla engelli kardeşlerimizin yaşama tutunmalarına vesile oluyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir örnek oluyor
Engellilere yönelik olarak çok çeşitli hizmetler sunduklarını belirten Yüce, “Beceri kursları, müzik kursları, sanat ve hobi kursları gibi sosyal faaliyetlerimiz, ücretsiz taşıma hizmetimiz, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerimiz daha geniş kitlelere ulaşarak devam ediyor. Engelsiz Sakarya projemizde yenilediğimiz her bir caddemizi engellilerin kullanımına uygun hale getiriyoruz. Her yıl belediyemizdeki tüm teknik elemanlarımıza bu alanda eğitimler sunuyoruz. Engelsiz Kafe projemiz ile engelli kardeşlerimize fırsat verildiğinde en güzel şekilde çalışabildiklerini tüm topluma gösterdik. Projelerimiz ve hizmetlerimiz birçok büyükşehir ve il belediyesine örnek oluyor” ifadelerini kullandı.

Her yaştan öğrenci
Renkli görüntülere sahne olduğu gözlenen etkinlikte Sosyal Gelişim Merkezi Engelsiz Hobi Kursu, Sevgi Çiçeği Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Dört Mevsim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Ay Eğitim Merkezi, Nilüfer Özel Eğitim ve Uygulama Okulu, Sevgim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Ayşe-Sadi Ünal Eğitim Merkezi ve Serdivan Özel Eğitim Anaokulu’nda eğitim gören her yaştan öğrenci dans gösterileri, şiir ve ilahi dinletisi ile izleyenlere unutulmaz bir gün yaşattı. Program sonunda Başkan Toçoğlu katılım sağlayan eğitim kurumu yetkililerine çiçek takdim ederken engelli öğrenciler ve aileleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Toçoğlu öğrencilerle tek tek ilgilendi.

Her birimiz engelli adayıyız
Programın ardından değerlendirmelerini paylaşan Başkan Toçoğlu, “Engelliler Şenliği’nde bulunmaktan büyük memnuniyet duydum. Büyükşehir Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin hep yanında olduk. Projeler geliştirdik. Bilindiği üzere kısa süre önce Engelsiz Kafe’yi hizmete almıştık. Hamdolsun en önem verdiğimiz projelerden biri olan Engelsiz Yaşam Merkezimiz de yükseliyor. İlçelerimize Sosyal Gelişim Merkezleri kazandırdık, kazandırıyoruz. Her birimizin engelli adayı olduğu gerçeğini unutmadan hareket edecek, engellilerimize dönük projeler üretmeye devam edeceğiz. Unutmayalım ki hayatı paylaşmaya hiçbir engel yok” ifadelerini kullandı.