SAMEK Yılsonu Büyük Sergisi’nde konuşan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “SAMEK şehirde adeta bir halk üniversitesi işlevi görmektedir. Kurulduğu günden bu yana kurslarımız 56 bin hemşerimize ulaştı. Bugün için toplam 19 kurs merkezi ve 71 branşta hizmet sunan büyük bir organizasyon olarak şehrin hizmetindeyiz” dedi. Aktürk ayrıca Eylül ayı itibariyle Geyve SAMEK merkezinin de hizmette olacağı bilgisini paylaştı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarında (SAMEK) yılsonu heyecanı SAMEK Yılsonu Büyük Sergisi ile sona erdi. Kent Park’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törende Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Adem Kümbet, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Arkan, BELPAŞ Genel Müdürü Nihat Seymen, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun eşi Gönül Toçoğlu, Vali Hüseyin Avni Coş’un eşi Aylin Coş, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Bir Yılda Türkçe Öğrendim
SAMEK müzik öğretmenlerinin mini konseri ile başlayan programın devamında açılış konuşmalarına geçildi. Tüm kursiyerler adına duygularını dile getiren Iraklı mülteci Ahmet Mahmut, “2 yıldır Türkiye’de yaşıyorum. Bir yıldan bu yana SAMEK Türkçe sınıfında eğitim almaktayım. Şuanda herkesle iletişim kurabilecek seviyede Türkçe öğrendim. Bu hizmetlerinden dolayı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeki Toçoğlu’na teşekkür ederim” diye konuştu.

19 Merkez 71 Branş
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Spor tesisleriyle, kültür ve sanat merkezleriyle, Sosyal Gelişim Merkezleriyle, SAMEK eğitim merkezleriyle Sakaryamızda gözle görülür bir hareketlilik yaşanmaktadır. İnsanımıza yapılan yatırımın öneminin ve değerinin farkındayız. Bu alanda yürüttüğümüz sosyal projelerden belki de en önemlisi SAMEK kurslarımızdır. SAMEK şehirde adeta bir halk üniversitesi işlevi görmektedir. Kurulduğu günden bu yana kurslarımız 56 bin hemşerimize ulaştı. Bugün için toplam 19 kurs merkezi ve 71 branşta hizmet sunan büyük bir organizasyon olarak şehrin hizmetindeyiz” ifadelerini kullandı.

Geyve’ye SAMEK Merkezi
Aktürk, “Geleneksel sanatlardan görsel sanatlara, dil eğitimlerinden bilişim hizmetlerine varıncaya kadar branş çeşitliliğimizin önümüzdeki dönemin yıl sonu sergisine kadar artacağının vaadini şimdiden verebiliyoruz. Eylül ayı itibariyle başlayan her yeni dönemde yeni bir kurs merkezinin SAMEK ailesine dahil olduğunu görüyoruz. Önümüzdeki yıl için müjdeyi şimdiden paylaşmış olalım: Geyve’de de SAMEK hizmeti Eylül ayı itibariyle veriliyor olacak. SAMEK kurslarına teveccüh gösteren hemşerilerimize teşekkür etmek istiyorum. Değerli hocalarımız ve öğretmenlerimizi ise yürekten kutluyorum” dedi.

24 Haziran Cuma’ya Kadar
Açılış konuşmalarının ardından protokol mensupları SAMEK kursiyerlerine katılım sertifikalarını takdim etti. Törenin devamında ise SAMEK Yılsonu Büyük Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Kent Park Öğretmen Evi yanında kültür sanat dostlarının beğenisine sunulan yüzlerce eser 24 Haziran Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek.