Liseli öğrencilerin yaz aylarında kendilerini geliştirmelerine imkân tanıyan Genç Atölye’de dersler devam ediyor. Gençler Kaligrafi dersleriyle güzel yazı yazma sanatının inceliklerini uygulamalı olarak öğreniyorlar.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Başkanlığı tarafından düzenlenen Genç Atölye’de eğitimler devam ediyor. Lise öğrencilerinin teorik ve pratik içerikli eğitim aldıkları derslere, SAMEK Eğitim ve Gençlik Merkezi, Ofis Sanat Merkezi, Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi ev sahipliği yapıyor. Kaligrafi Eğitmeni Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Öğr. Gör. Emrah Yücel,  Genç Atölye’de Kaligrafi derslerinde öncelikli amaçlarının eğlenerek öğrenmek olduğunu belirtti.

Dünyanın bütün alfabeleri
Genç Atölye Kaligrafi dersinin işlenişi ile ilgili bilgiler veren Öğr. Gör. Emrah Yücel, “Burada öncelikli amacımız eğlenerek kendimizi geliştirmek. Öğrencilerin yaz döneminde geldikleri bu Atölye’de güzel vakit geçirmelerini istiyoruz. Genç Atölye’de 6 hafta boyunca genç arkadaşlarımızla Latin kaligrafisiyle güzel yazılar yazacağız. Kaligrafi güzel yazı yazma sanatıdır. Dünyanın bütün alfabeleriyle belli bir estetik içerisinde yapılmış her türlü yazı kaligrafik yazıdır. Latin kaligrafisi tarihi çok eski olmasına rağmen Türkiye’de yeni çalışılan bir sanat. Liseli arkadaşlarımızda bu sanatın nasıl daha güzel nasıl uygulanabileceği ve hayata geçirilebileceğini paylaşarak öğreniyoruz” diye konuştu.