Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Okulu ilk mezunlarını verdi. 6 aylık eğitimin ardından bitirme belgelerini alan öğrencileri tebrik eden Başkan Toçoğlu, "Şehrimize Tiyatro Okulu'nun sözünü vermiştik. Sözümüzü gerçekleştirmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Okulumuzun Sakarya'da tiyatro kültürünün yerleşmesine ve gelişmesine önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Tiyatro Okulu ilk mezunlarını verdi. Adapazarı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen mezuniyet töreni ve öğrencilerin hazırladığı tiyatro gösterimlerini içeren programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun yanı sıra, İl Müftüsü İlyas Serenli, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Okulu öğrenci ve öğretmenleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mezuniyet belgeleri Toçoğlu'ndan
15 - 18 ve 18 yaş üstü olmak üzere iki grupta 6 aylık eğitim çalışmalarını tamamlayarak, mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, bitirme belgelerini Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun elinden aldı. Başkan Toçoğlu, mezun öğrencileri tebrik etti, başarılarının devamını diledi. Tiyatro Okulu eğitmenlerini de kutlayan Başkan Zeki Toçoğlu, şehirde kültür ve sanatın her alanda yaygınlaştırılması için ilk günden bu yana kararlı çalışmaları sürdürdüklerinin altını çizdi.

Tiyatro kültürü yerleşiyor
Başkan Toçoğlu, "Şehrimize Tiyatro Okulu'nun sözünü vermiştik. Sözümüzü gerçekleştirmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Okulumuzun Sakarya'da tiyatro kültürünün yerleşmesine ve gelişmesine önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Genç kardeşlerimizin büyük ilgisi, kısa süre içerisinde büyük adımlar atacağımızı açıkça gösterdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. En büyük alkışı değerli tiyatro hocalarımız hak ediyor. Hocalarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum" diye konuştu.

Performanslar göz doldurdu
Programın devamında Tiyatro Okulu 18 yaş üstü öğrencileri, ‘Deli Dumrul’ isimli oyunu sergiledi. Deli Dumrul'un kendi hayatını daha sonra da ölümünü kabullenerek, bencilliğinden kurtulduğu, insani değerlerinin farkına vardığı anlamlı hikâyesini sergileyen öğrenciler, performanslarıyla göz doldurdu. Ardından sahne alan 15 - 18 yaş grubu öğrencileri ise ‘Bir Çalgıcının Maceraları’ isimli oyunu sergiledi. Öğrenciler, oyunun sonunda uzun süre ayakta alkışlandı.