Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin kültürel hayatına kazandırılan Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezinde yeni dönem kayıtları başlıyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Hat, Tezhip, Ebru, Cilt gibi branşların yer aldığı merkezimizde kayıtlarımız 3 Ekim Pazartesi günü başlıyor. Tüm sanatseverleri kayıt olmaya davet ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezinde yeni dönem eğitimleri için kayıtlar başlıyor. Hat, Tezhip, Ebru, Minyatür ve Çamur Şekillendirme gibi branşların yer aldığı merkezde kayıtların 3 Ekim Pazartesi günü başlayacağını belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, 14 Ekim Cuma gününe kadar devam edecek kayıtlara tüm sanatseverleri davet etti.

Kayıtlar Galeri’de
Aktürk, “Merkezimizin hizmete girdiğinden bu yana yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Uzman eğitmen kadrosuyla geleneksel sanatlar alanında katılımcıların gelişimine katkılar sunuyor. Her zaman ifade ediyoruz; Merkezimizin en büyük hedefi gerçek anlamda sanatçılar yetiştirmektir. Şimdi yeni dönem için kayıt almaya başlıyoruz. Kayıtlarımız Sakarya Sanat Galerisi’nde şahsen yapılmaktadır. Kayıt için nüfus cüzdan fotokopisi yeterli olacaktır. 17 Ekim Pazartesi günü başlayacak kurslarımıza tüm sanatseverleri davet ediyoruz” diye konuştu.

Usta Sanatkarlar Bu Merkezde
İbrahim Aktürk açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Hat, Tezhip, Cilt, Minyatür, Çamur Şekillendirme gibi farklı branşlarda eğitimler vereceğimiz merkezimizde; Mehmet Memiş, Orhan Altuğ, Nilüfer Kurfeyz, Taner Alakuş gibi alanında uzman sanatkarların katılımıyla çalışmalar gerçekleştirilecek. Geleneksel sanatlar alanında ileri düzey eğitim almak isteyenlerin adresi bu merkez olacak. Ayrıca ustaların ve öğrencilerinin eserleri de bu merkezde kültür sanat dostlarının beğenisine sunulacak.”

Geleneksel Sanatlar İhtisas Merkezi’nde yer alacak dersler ve hocalar şu şekilde;

Hat – Mehmet Memiş ve Orhan Altuğ

Tezhip – Nilüfer Kurfeyz

Minyatür – Taner Alakuş

Ebru – Mahmut Peşteli

Cilt – İslam Seçen

Kaligrafi – Emrah Yücel

Sedefkarlık – Hüsamettin Yivlik

Temel Sanat Eğitimi – Savaş Çevik

Çamur Şekillendirme – M. Hüseyin Karaca