Büyükşehir Belediyesi Sapanca SGM’de kodlama atölyesi dersleri devam ediyor. Matematiksel yöntemler kullanılarak minikler oyunlar tasarlamaya başladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi’nde eğitimler devam ediyor. Bu kapsamda Kodlama Atölyesi öğrencileri oyunlar tasarlamaya başladı. Öğrenciler tasarladıkları oyunda öğretmen karakteri tarafından iki basamaklı iki doğal sayının toplamını sordurup, kullanıcının yanıtlamasını bekledi. Yapılan açıklamada, “Kodlama sınıfımız eğitimlerine devam ediyor. Ortaokul ve ilkokul gruplarımız olduğu kodlama sınıfında ilk önce kodlamaya giriş yaptık. Ortaokul gruplarımız ile Scratch 2 uygulaması üzerinden matematiksel sorulara cevaplar arayarak hem Kodlamada matematiğinin önemini anladık hem de matematiksel fonksiyonları kodlayarak oyunlar tasarladık. İlkokul gruplarımızda ise Kodu Game Lab uygulamasını kullanmaya başladık. Uygulama kodları yaratıcılık, problem çözme, hikâye anlatımı ve programlamayı öğretmek için kullandık. Kodlama sınıfındaki eğitimlerimiz ile geleceğin yazılımcılarını yetiştirmeye devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.