Kasım Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Gazetecilerin Gözünden Sınır Hattı Türkiye Cephesi’ söyleşi programı ile devam etti. Ersin Çelik, “Fırat Kalkanı sonrası Amerika’nın 5 yılda yapamadığını biz 5 günde yaptık. Barış Pınar Harekâtıyla onların güneyden Akdeniz’e açılma istekleri tamamen bitti” dedi. Erem Şentürk ise Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekâtlarının en önemli amacının sınıra yakın bölgelerde terör devleti kurulmasına izin vermemek olduğunu söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kasım Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Gazetecilerin Gözünden Sınır Hattı Türkiye Cephesi’ konulu söyleşi ile devam etti. Programa konuşmacı olarak Yenişafak Gazetesi İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik ve Diriliş Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk katıldı. Programda Barış Pınar Harekâtıyla başlayan ve beraberinde gelen diplomatik süreç konuşuldu.

Allah ensar olmayı nasip etti
Yenişafak Gazetesi İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik, “Bizler olayın bu tarafını görmekteyiz ama orada yaşayan insanlar 5 yıldır PYD/PKK terör örgütünün baskısıyla, zulmüyle yaşamış bir Tarabyat halkı var. Öncesinde de yaklaşık 2 yıldır DEAŞ kontrolü bulunmaktaydı. Oradaki insanlar Akçakale’ye gelmişlerdi. İnsanlar bir an önce Türk askerinin gelip buraları düzenlemesini istiyorlardı. Zaten vefalı Türk askeri diye hitap ediyorlardı. Bizim sınırlarımızı çizmiş olabilirler bir gönül coğrafyamız bulunmaktadır. Bu coğrafyayı sadece Suriye, Filistin, Gazze ile sınırlandıramayız. Allah bize bin 400 yıl sonra ensar olmayı nasip etti. Biz onlara kucak açtık ve Allah bize yeniden bu topraklara ensar olmayı nasip etti. Biz Barış Pınarı Harekâtını bir operasyon olarak görmemeliyiz. Biz orada sahaya çıktık ve bütün o kurulan hesapları değiştirdik” ifadelerine yer verdi.

Tüm denklemi 1 ayda tamamladık
Açıklamalarına devam eden Çelik, “Obama DEAŞ ile mücadele için Türkiye’yi tam 5 yıl boyunca oyaladı. Hiçbir şey yapılmadı ve bir sürü olay beraberinde geldi. Fırat Kalkanı sonrası Amerika’nın 5 yılda yapamadığını biz 5 günde yaptık. Masaya oturduk ve kartları artık biz dağıtmaya başladık. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bir alan açtı sonra Barış Pınar Harekâtıyla onların güneyden Akdeniz’e açılma istekleri tamamen bitti. Bir PKK/PYD devleti kurmak istediler tüm isteklerini yerle bir ettik. Bugün biz 1 ayda bütün bir denklemi tamamladık. Bundan sonra ne olacak, masaya kimi oturtacağız bunlara karar verecek bir irade görüntümüz oluştu. Bu imajı vermek ve sağlamak çok önemlidir” dedi.

Terör devletine izin vermedik
Barış Pınarı harekâtının neden başladığına değinen Diriliş Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk, “Birinci olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarla talep ettiği güvenli bölge. Bunu daha önce Obama zamanında da dile getirmişti. Bu nedenle her zaman ‘Türkiye burada bir terör devleti kurulmasına müsaade etmeyecektir’ ifadesini sıkça dile getirdi. 2017’den itibaren ise her konuşmasında ‘Terör devletini yıkarız” sözünü kullandı. Bu söz Barış Pınarı Harekâtına kadar sık sık dile getirildi. Konu şöyle ki oradaki terör devleti PKK ya da DEAŞ değil. Burada terör devleti denildiğinde herkesin aklına İsrail geliyor. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekâtlarının en önemli sebebi buydu. En önemli amacımız sınırımıza yakın bölgelerde terör devleti kurulmasına izin vermemekti” dedi.