Büyükşehir Macera Park tarafından düzenlenen ‘Nasıl Yapılır’ projesinde ziyaretler Resul Dayı Ekmek Fırını ile devam etti. Minik öğrenciler sofralardan eksik olmayan ekmeğin nasıl yapıldığını yerinde öğrendi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı tarafından başlatılan ‘Nasıl Yapılır?’ projesinde ziyaretler Resul Dayı Ekmek Fırınında gerçekleştirilen program ile devam etti. Daha önce çikolata, süt ürünleri ve hayvansal gıdaların üretim tesislerini ziyaret eden öğrenciler bu kez sofralardan eksik olmayan ekmeğin serüvenini yerinde inceledi.

Fırınlarda Hijyen Eğitimi
Gezi sırasında öğrencilere ekmeğin üretim aşamaları, ekmek çeşitleri ve ekmek tüketimi ile ilgili bilgiler verildi. Daha sonra fırıncı küreklerini ellerine alan minikler ekmekleri fırındaki uygun yerlere bıraktı ve ekmek pişirdi. Ziyaretin devamında artan ekmeklerin nasıl değerlendirildiği, fırın hijyeni ve yeni teknolojiler gibi faydalı bilgiler de öğrencilerin dikkatine sunuldu. Günün sonunda minikler ekmek yapımı başta olmak üzere birçok yeni bilgiyi yerinde öğrenmenin ayrıcalığını yaşadı.