Faik Baysal Kütüphanesi, 2017 yılında 90 bin ziyaretçiye kapılarını açtı. Çetin Şahin, “23 bin kitabı bünyesinde barından Faik Baysal Kütüphanemizin 9 bin kişi üyesi bulunuyor. Toplamda ise 15 bin kitap okuyucuyla buluştu” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin kültür sanat hayatına kazandırılan Faik Baysal Kütüphanesi 2017 yılında da Sakaryalıların ilgi odağı oldu. Farklı disiplinlere yayılan 20 bini aşkın kitabı ile okurların uğrak noktası haline gelen Faik Baysal Kütüphanesi, 2017’de 90 bin ziyaretçiyi ağırladı. Kütüphane Sorumlusu Çetin Şahin, kütüphanenin nezih ortamından faydalanan tüm okurlara teşekkür etti.

90 bin ziyaretçi
Kütüphanenin 2017 istatistiklerini paylaşan Çetin Şahin, “23 bin kitabı bünyesinde barından Faik Baysal Kütüphanemizin 9 bin üyesi bulunuyor. Bu yıl 15 bin kitap okuyucuyla buluştu. 90 bin kişi ise Faik Baysal’ı ziyaret etti. Kısa bir süre önce açılmasına rağmen yoğun bir ilgi söz konusu. Kütüphanemizin güzel ortamından faydalanan tüm kitapseverlere teşekkür ediyor, yeni yılda tüm Sakaryalıları Faik Baysal’a davet ediyoruz” dedi.

Öğrencilerde okuma alışkanlığı
Şahin açıklamalarını şu şekilde tamamladı; “Vatandaşlarımızın bağışladığı çok sayıda kitabı, okullara göndererek sosyal sorumluluk ve kurumlararası dayanışma sağladık. 4 bin kadar kitabı öğrencilerle buluşturduk. Kütüphaneyi ziyaret eden çok sayıda okuldan yüzlerce öğrenciye kitap sevgisi ve okuma alışkanlığının kazanılmasına yönelik bilgiler sunduk. Öğrencilere temel eserlerden oluşan kitaplar hediye ettik. İnşallah kitaba dair çalışmalarımız sürecek.”