Faik Baysal Kütüphane Sorumlusu Çetin Şahin, kütüphane hizmetleri hakkında bilgi verdi. 2016 yılının çok verimli bir yıl olduğunu söyleyen Şahin, “Bu yıl içerisinde toplam üye sayımızı 8 bin yaptık; 20 bin kitap ödünç verdik ve toplam kitap sayımız 21 bin oldu. Şehrimizin kültür hayatına önemli bir artı değer kattık” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Faik Baysal Kütüphane Sorumlusu Çetin Şahin, kütüphane hizmetlerine yönelik rakamsal değerler ve gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi verdi. 2016 yılının Faik Baysal Kütüphanesi için çok verimli bir yıl olduğunu söyleyen Şahin, “Bu yıl içerisinde toplam üye sayımızı 8 bin yaptık; 20 bin kitap ödünç verdik ve toplam kitap sayımız 21 bin oldu. Şehrimizin kültür hayatına önemli bir artı değer kattık” diye konuştu.

Çok yönlü hizmet
Faik Baysal Kütüphanesi tarafından gerçekleştirilen faaliyetlere değinen ve kütüphanecilik, kültür sanat ve sosyal boyutu olan hizmetler sunduklarını söyleyen Şahin, “Bunların en önemlisi tabiki de kütüphanecilik faaliyetlerimiz. Kütüphanecilik çalışmalarımız içerisinde kitap ödünç vermek ve kütüphanemiz çatısı altında uygun bir okuma ortamı sunmak yer alıyor. Diğer bir faaliyetimiz ise kültür sanat etkinliklerine yönelik. Kültür sanat çalışmalarımız çerçevesinde yazar ve okur buluşmaları gerçekleştirerek, şehrimizin kültür hayatına kayda değer bir katkı sunduğumuzu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Sosyal sorumluluk bilinci
Faik Baysal Kütüphanesi tarafından gerçekleştirilen sosyal içerikli çalışmalara da değinen Şahin, “Sadece kütüphanecilik ve kültür-sanat faaliyetleri sunmuyoruz. Sosyal sorumluluk yönünden de faaliyetler gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede anaokulu, ilkokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak 5 bin sıfır kitap hediye ettik ve sosyal sorumluluğumuzu da yerine getirdik. Bu vesileyle genç kardeşlerimize okuma alışkanlığı kazandırmak ve onları kitaplarla sıcak bir şekilde kavuşturmak en temel hedefimiz” dedi.

Kitap bağışları kabul ediliyor
Çetin Şahin vatandaşlara çağrıda bulunarak; “Kitap bağışı kabul ediyoruz. Vatandaşlarımızın toplumun yararına sunmak istedikleri kitapları bize bağışlamaları halinde, biz bu kitapları ihtiyacı olan okullara, yurtlara ve kurumlara gönderiyoruz. Böylece bir kültür değeri olarak kitabın olması gereken yere ulaşmasını sağlıyoruz. Sadece kütüphanecilik hizmeti ile yetinmiyor, sosyal hizmet de veriyoruz” ifadelerini kullandı.