SESOB yönetimi ile Orman Park’ta bir araya gelen Başkan Yüce, “Esnafımız, ekonomik ve ticari faaliyetlerin yanı sıra; yeri geldiğinde silah tutup vatanı müdafaa etmiş, yeri geldiğinde kalem tutup ilim öğrenmiş ve öğretmiştir. Esnaf mahallemizin abisi, kardeşi, sosyal dayanışmanın temel direğidir. Dürüstlüğün simgesidir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Yüce, SESOB Başkanı Hasan Alişan ve Yönetimini Orman Park’ta misafir etti. Esnafların her zaman yanında olduklarını belirten Başkan Yüce, Bizim esnaflarımız sadece maddeyi önemsemez. Maneviyatını da her daim kendine kalkan edinir. Sadece mideyi değil gönlümüzün açlığını da giderir. Ahilik kültürü bunu gerektirir ifadelerine yer verdi.

Esnaflar dürüstlüğün simgesidir
Başkan Ekrem Yüce, “Esnaflık, insanlık tarihi kadar eskidir. Bizim kültürümüzde ise esnaflar özel bir öneme haizdir. Esnaf ve sanatkârlarımız, Selçuklulara kadar uzanan kültürel hazinelerimizdir. Ahilik kültürü altında ülkenin mayasını oluşturur. Diğerini düşünmek, kardeş olmak Ahilik kültürünün Anadolu’ya bıraktığı mirastır. Esnafımız, ekonomik ve ticari faaliyetlerin yanı sıra; yeri geldiğinde silah tutup vatanı müdafaa etmiş, yeri geldiğinde kalem tutup ilim öğrenmiş ve öğretmiştir. Esnaf mahallemizin abisi, kardeşi, sosyal dayanışmanın temel direğidir. Dürüstlüğün simgesidir” dedi.

Yarınlara beraber yürüyeceğiz
Esnafın huzurunu, refahını ve birlikteliğini her daim birliktelikle çözüleceğini belirten Başkan Yüce, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak, Şehrimizi hep birlikte marka şehir haline getireceğiz. Bu kapsamda “Dış Paydaş Çalıştayı”nı gerçekleştirdik. Esnafımızla, hemşerilerimizle, üniversitelerimizle çalışarak hedeflerimize emin adımlarla ilerleyeceğiz. SESOB Başkanımızın şahsında tüm oda başkanlarımıza ve yönetimlerine teşekkür ediyorum. Biz her zaman Büyükşehir olarak yanınızdayız. Yarınlara beraber yürüyeceğiz” dedi.