Engelsizliğe Kulaç Attık

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün başlattığı “Engelsizliğe Kulaç Attık” projesi tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında engelliler için açılan yüzme kursuna Sakaryalı engelliler yoğun ilgi gösteriyor. Projenin gurur veren başarısı ise, Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda 2’nci olan Cihat Hikmet. “Engelsizliğe Kulaç Attık” projesiyle yüzme öğrenen engelli yüzücü Cihat Hikmet, İstanbul’da yapılan ve 16 kulübün yarıştığı Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası’na katıldı. Hikmet, 50 metre serbest stilde Türkiye 3’üncüsü, 400 metre serbest stilde ise Türkiye 2’ncisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Cihat’ın bu başarısı ulusal medyada da büyük yankı uyandırdı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Cihat Hikmet ile gurur duyuyoruz. Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak engellilerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak için projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Tüm engelli vatandaşlarımızı engelsizliğe kulaç atmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.