Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi Engelsiz Hobi Kurslarında dersler devam ediyor. Takı Tasarım dersi Öğretmeni Aygül Çelik, “Öğrencilerimizin bu dönem mesleki anlamda kazanımları oldu. Özel eğitim değil hobi kursu ama küçük adımlarda olsa büyük bir yol kat ediyoruz”derken Halk Oyunları eğitmeni Zeynep Özkaya, “Öğrencilerimiz tatile girerken hem mutlular hem de bir hüzün var. Çünkü çocuklarımıza böyle bir imkân sunulduğu için buradan ayrılmak istemiyorlar” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi Engelsiz Hobi Kurslarında dersler devam ediyor. Ahşap Boyama, Halk Oyunları ve Takı Tasarım öğrencileri karne almaya hazırlanıyorlar. Engelsiz Hobi Kursu öğrencileri tatile girecekleri için hem mutluluğu hem de hüznü bir arada yaşıyor.

Fiziksel ve zihinsel olarak gelişmeler oldu
Ahşap Boyama dersi öğretmeni Emine Canlıgöç, “Birinci dönem derslerimiz çok verimli bir şekilde geçti. Öğrencilerimize farklı alanlarda eğitimler verdik. Hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine katkı da bulunacak tarzda çalışmalar sürdürdük. İkinci döneme tabi ki daha farklı projeler ile devam edeceğiz. Bu yüzden biz de daha farklı ne yapabiliriz diye düşünüyoruz. Özellikle kas gelişimlerine ve zihinsel gelişimlerine daha fazla ne yapabiliriz diye çalışıyoruz. Öğrencilerimizi şimdiden ikinci dönemin ders heyecanı kapladı. Ders kapsamında öğrenciler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyona da gidiyorlar. Biz de orasıyla bağlantılı bir şekilde çalışmalar yürütüyoruz. Biz onlara fikir veriyoruz onlar bize yardım ediyor. Karşılıklı bir şekilde çalışmalar yaptığımız için hem velilerden hem de çocuklardan güzel haberler alıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Her branşta kazanımları oldu
Takı Tasarım dersi öğretmeni Aygül Çelik, “Dönemimiz her zaman olduğu gibi öğrencilerimiz açısından verimli geçti. Hafta içi her gün sabahtan akşama kadar olabildiğince kazanım olarak, branş dersi olarak ya da ikili ilişkiler olsun her açıdan kazanımlarımız olmaktadır. Öğrencilerimizin bu dönem mesleki anlamda kazanımları oldu. Özellikle el ve göz koordinasyonu ya da kaba motor çalışmaları ile ilerlemeler kaydettik. Özel eğitim değil hobi kursu ama küçük adımlarda olsa büyük bir yol kat ediyoruz. Burası çok programlı hizmet veren bir yer olduğu için branş olarak el sanatları olsun, takı tasarım olsun ve halk oyunları olsun her alanda muhakkak güzel şeyler öğrenmekteler. Bu söylediklerim her branş için geçerlidir. Çünkü biz sınır tanımıyoruz. Her branşta dolu dolu kazanım gerçekleşmektedir” sözlerine yer verdi.

Bu dönem büyük işler başardık
Halk oyunları öğretmeni Zeynep Özkaya, “18 Ocak Cuma günü karneler dağıtılacak. Sabahtan yine derslerimiz işlenecek öğleden sonra karne töreni başlayacak. Öncelikle Ocak ayında doğum günü olan çocuklarımız için küçük bir kutlama yapılacak. Daha sonra karnelerini vereceğiz. Bu dönem biz çok büyük işler yaptık. Başta 3 Aralık olmak üzere 2 tane çok güzel gösteri sunduk. Şimdi de mayıs şenliği için hazırlanıyoruz. İlk olarak Zeybek ile başladık, güzel ilerliyoruz ve ilk oyunumuzu bitirdik.  İkinci dönemde de ekstradan bir oyun öğrencilerimize öğretip mayıs şenliğine hazır olmuş olacağız. Öğrencilerimiz tatile girerken hem mutlular hem de bir hüzün var. Çünkü Çocuklarımıza böyle bir imkân sunulduğu için buradan ayrılmak istemiyorlar. Arkadaşlarından ve bizden ayrılmak onları üzüyor. Ama bir yandan tabi seviniyorlar hepsi tatilini nasıl geçireceklerini anlatıyorlar” dedi.