Engelleri sevgiyle aşalım

Bu dünya hepimizin
“Ben kendimle barışık birisiyim” diyen Hatice Gülle, “Engellilik bir zaruret halidir. Bir insan engelli doğabilir veya sonradan engelli olabilir. Bu çok normal olan bir şey. Normal olmayan, insanın kendisini bir şeye yaramaz hissetmesidir. Normal olmayan, insanın kendisini dört duvara hapsetmesidir. Ben kendimle barışık birisiyim örnek olarak. İstediğim her şeyi yapıyor, istediğim her yere gidiyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz taşıma hizmeti var örnek vermek gerekirse. Bize bir telefon kadar yakınlar. O yüzden bütün engellilere sesleniyorum. Hayata küsmesinler. Bu dünya hepimizin” diye konuştu.

Engellilere canı gönülden seviyoruz
Hatice Gülle’nin ardından kısa bir konuşma da AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik yaptı. ‘Engelleri sevgiyle aşalım’ çağrısı yapan Hasan Ali Çelik, “Biz birbirimizi sevdikçe ortada hiçbir engel kalmaz. Birbirimizi anlarsan bütün her şeyi hallederiz. O yüzden diyorum ki, engelleri sevgiyle aşalım” dedi. Programda son konuşmayı yapan Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce ise, “Biz engelli kardeşlerimizi canı gönülden seviyoruz. Bu anlayışla da hizmet ediyoruz. Belediye olarak her zaman engellilerimizin yanındayız” diye konuştu.

Zihinsel özürlüler konser verdi
Konuşmaların ardından; Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞ-KUR tarafından meslek edindirme kurslarına katılan ve sertifika almaya hak kazanan engellilere sertifikaları verildi. Programın sonunda ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zihinsel Özürlüler Müdürlüğü Gösteri Sanatları Topluluğu bir konser verdi. Yerli ve yabancı birçok eseri seslendiren topluluk, programa katılanlara güzel dakikalar geçirtti. Gösteri topluluğu, programın sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.