Engelleri Kaldırıyoruz

Sakarya Büyükşehir Belediyesi “3 Aralık Dünya Özürlüler Günü” nedeniyle AKM’de bir program düzenledi. Programa, Vali Yardımcısı Hikmet Dinç, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Kılıç, Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Milli Eğitim İl Müdür Vekili Hamdi Ünal, İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kerem Toprak, BELPAŞ Genel Müdürü Nihat Seymen, SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Naci İris, daire başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan ve slayt gösterisi ile devam eden programda ilk konuşmayı engelli annesi Saniye Altakhan yaptı. Engellilerin ve engelli kızının yaşadığı sorunlardan ve sorunların aşılmasında Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarından bahseden Altakhan, engellilere verdiği destekten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkür etti. Ayrıca Saniye Altakhan’ın engelli kızı Hanife Altakhan seyirciler karşısında ilk adımlarını attı.

Kendine yeten bireyler
Programda bir konuşma gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fevzi Kılıç, insanların sağlıklı ya da engelli olarak dünyaya geldiğini belirterek önemli olanın verilen bu özelliklerle yaşamı anlamlı kılmak olduğunu söyledi. Kılıç, “Büyükşehir Belediyesi olarak bizler engelli kardeşlerimizin başkalarına gereksinim duymadan yaşamlarını sürdüren, kendine yeten, üretken bireyler olabilmeleri için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Engelli vatandaşlarımızın şehir ile daha uyumlu hale gelebilmeleri için atılacak adımlara şehrimizin bütün kurumlarının katılımının sağlanması noktasında çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.

Tüm engellilerle irtibat halindeyiz
Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, sosyal belediyecilik anlayışı içinde, şehrin gülen yüzü olacak birçok projeyi hayata geçirirken, her türlü ihtimali göz önüne aldıklarını dile getirdi. Yüce, “Şehirde hayatı zorlaştıran engeller bir bir ortadan kaldırırken her kesime mutlu ve huzurlu yaşam güzelliklerini sunma gayretini gösteriyoruz. Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü aracılığıyla kentimizdeki tüm engellilerle irtibat halindeyiz. Onların sorunu bizim sorunumuz anlayışıyla birimimize gelen engelli vatandaşlarımızın kayıtları alınarak sorunları çözülmektedir. İhtiyacı olanlara tekerlekli sandalye, akülü araç, erzak, yakacak ve okula giden çocuklarına eğitim seti yardımları yapılmıştır. Engellilere yönelik sanat ve meslek kursları düzenlenmiştir.  Bir telefonla engellilerimiz “Engelli Hizmet Araçlarıyla” ücretsiz hastanelere ve kamu kurumlarına götürülmektedir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Engelliler Mehteran Takımı bir gösteri yaptı. Daha sonra sahneye çıkan “Pavarotti Cemil” lakaplı Cemil Gümüş, sergilediği performansla büyük alkış aldı.