Büyükşehir Belediyesi Geçici Eğitim Merkezi, Yerli Malı Haftası kapsamında birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Merkezde eğitim alan mülteci ailelerin çocukları Türk arkadaşları ile bir araya gelerek birlikte sahne performansları sergiledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaman’da inşa edilen Geçici Eğitim Merkezi anlamlı bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Büyükşehir Sosyal Gelişim Merkezi yöneticileri refakatinde gerçekleşen programda Sakarya’da ikamet eden mülteci ailelerin çocukları ve SGM’de Çocuk Hobi Kurslarına katılan öğrenciler Yerli Malı Haftası etkinlikleri için bir araya geldiler. Geçici Eğitim Merkezi’nde eğitim gören mülteci ailelerin çocuklarının mutluluğu günün sonunda yüzlerinden okundu.

Kültürler kaynaştı
Büyükşehir Çocuk Hobi Kursları pandomim ekibinin mini gösterileri tüm çocukların büyük beğenisini kazandı. Programın devamında solo performans sergileyen mülteci çocuklar daha sonra tef eşliğinde kendi kültürlerine ait eserleri de topluca seslendirdiler. Gerçekleştirilen şiir dinletisi, çeşitli oyun ve eğlenceli dakikaların ardından ise program tüm çocuklar aynı sofraların misafiri olmasıyla sona erdi. Yerli malı ürünleri gönüllerince tüketen minikler ve aileleri düzenlenen program için Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.