Ekmek Satışında Yeni DönemEkmek Satışında Yeni DönemEkmek Satışında Yeni

Ekmek dolapları kaldırım üzerinde durmayacak
Konuyla ilgili başlatılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Yusuf Türkhan, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafında hazırlanan tebliğ Resmi Gazete’de yayınlandı. Biz de bu tebliğ uyarınca çalışmalarımıza başladık. 4 Şubat itibariyle ekmek satılan yerlerle ilgili olarak denetimlerimizi sıklaştırıyoruz. Hazırlanan tebliğe göre ekmekler, satış yerlerinde, el değmesini engelleyecek şekilde ekmek dolabında ya da tezgâhında muhafaza edilecektir. Ayrıca ekmek dolapları ya da tezgâhları açıkta bırakılmayacak şekilde kapalı bir ortamda olacaktır. Yani kaldırım üzerinde duran ekmek dolaplarına müsaade edilmeyecektir” dedi.

Temiz kıyafet ve koruyucu eldiven şartı geliyor
Hijyen şartlarına uygun olmayan yerlerde ekmek satışının yasaklanacağını dile getiren Yusuf Türkhan, “Bir iş yerinde ekmek satılabilmesi için bazı yeni şartların da aranacağını söyleyen Türkhan, “Ekmek satış yerlerinin hijyen şartlarına uygun olup olmadığını da kontrol edeceğiz. Buna göre ekmek satışını gerçekleştiren satıcının kişisel temizliğine özen göstermesi, temiz kıyafet giymesi ve koruyucu eldiven kullanması zorunlu hale gelmektedir. Bu şartlara uygun yerlerde ekmek satışı gerçekleştirilecek. Bahsi geçen şartlara uygun olmayan yerlerdeyse ekmek satışına müsaade edilmeyecek” dedi.

Zabıta denetimleri arttırıyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan ve 4 Şubat tarihi itibariyle yürürlüğe giren tebliğin gereklerinin yerine getirilmesi için Zabıta olarak denetimler arttırılacağını belirten Yusuf Türkhan, “Bu konuda devletimiz çağın şartlarına uygun ve halkın sağlığını gözeten bir uygulama başlatmıştır. Büyükşehir Belediyesi olarak bizim görevimiz bu tebliğe uygun davranmaktır. Bu nedenle toplumumuzda en fazla tüketilen besin olan ekmeğin daha hijyenik şartlarda soframıza ulaşması için denetimlerimizi arttırıyoruz. Bu konuda esnafımızdan bize yardımcı olmasını arzu ediyoruz. Amacımız halkın sağlığını korumak” diye konuştu.