Büyükşehir Belediyesi Genç Atölye’de dersler devam ediyor. Geleneksel Sanatlar Atölyesi Ebru branşında genç öğrenciler, branşın inceliklerini öğreniyor. Büşra Altmışdört “Ebru, tekrarı olmayan bambaşka bir sanattır” dedi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Genç Atölye’de eğitimler 10 farklı branşta devam ediyor. Ebru sanatını gençlerle buluşturduklarını aktaran Büşra Altmışdört, “Geleneksel El Sanatları’nda önemli bir yere sahip olan Ebru’yu Sakaryalı gençlerimizle buluşturarak bu değerlerimizi yaşatmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Gençler Ebru sanatı ile tanışıyor
Ebru sanatının işleyişiyle ilgili bilgiler veren Büşra Altmışdört, “Gençlerimizi, Geleneksel El Sanatlarımızın önemli bir parçası olan Ebru ile tanıştırıyoruz. Renkleri suda yüzdürerek yapılan Ebru sanatı tekrarı olmayan bambaşka bir sanattır. Genç Atöye’de amacımız gençlerimizin bu sanat ile olan bağlarını güçlendirmek ve onlara Ebru sanatının inceliklerini aktarmak olacaktır” ifadelerini kullandı.