Ailelere yönelik düzenlenen Çocuk Gelişimi Akademisi’ne katılan kursiyerler, yaptıkları oyuncakları Karaman Geçici Eğitim Merkezi’ndeki sığınmacı çocuklara hediye etti. Psikolog Miray Şahin, “El emeği olarak hazırlanan el kuklaları, boy ölçüm çüzelgeleri, mevsim göstergeleri, boyama kitapları ve oyuncakları çocuklarımıza hediye ederek mutluluklarına ortak olduk” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi Aile Danışma Birimi tarafından düzenlenen çocuk gelişimi kursları sona erdi. Eğitimler boyunca kursiyerlerin yaptıkları el emeği olarak hazırlanan el kuklaları, boy ölçüm çizelgeleri, mevsim göstergeleri, boyama kitapları ve oyuncaklar Karaman Geçici Eğitim Merkezi’nin minik öğrencilerine hediye edildi. Aile Danışma Birimi Psikoloğu Miray Şahin, kursiyerlerin anlamlı bir çalışmaya imza attıklarını belirtti.

Miniklerin gelişimlerine katkı
Miray Şahin, “Akyazı, Geyve, Sapanca ve Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezlerimizde başlattığımız çocuk gelişimi kurslarını tamamladık. Ailelere yönelik eğitimlerimizde anaokulu çocuklarının motor gelişim, dil gelişimi, sosyo-duygusal gelişim, özbakım gibi gelişim özelliklerini destekleyecek teorik ve uygulamalı çalışmalar gerçekleştirdik. Çalışmalar sonucunda kursiyerlerimizin yaptıkları el kuklaları, boy ölçüm çizelgeleri, mevsim göstergeleri, boyama kitapları ve oyuncakları Karaman Geçici Eğitim Merkezi’nin minik öğrencilerine hediye ettik. Çocuklarımızın gelişimine bizlerde katkı sağlamak istedik” dedi.

Anlamlı buluşma
Psikolog Miray Şahin, “Çocuklarımızla bir araya geldiğimizde karşılaştığımız tablo bizleri çok mutlu etti. Anlamlı bir amaç uğruna emek sarf etmekten kursiyerlerimiz büyük memnuniyet duydu. Duygulu anlar yaşadık. Hayatta insana en iyi gelen şeylerden birinin çocuklarla vakit geçirmek olduğunu tekrar hatırlamış olduk. En saf ve temiz duyguların sahibi olan çocuklarımız için psikososyal ve psikokültürel açıdan her daim hizmet sunmaya devam edeceğiz” dedi.