2020 Dağ Bisikleti dünya Şampiyonası Komitesi, Dünya Bisiklet Birliğini ziyaret etti. Bayraktar, “Ayçiçek Vadisi ve Bisiklet Adası projemiz çok beğenildi. İnşallah projemizi kısa süre içerisinde tamamlayarak hizmete alacağız” derken UCI David Lappartient ise projenin dünya ülkelerine örnek gösterilecek benzersiz bir çalışma olduğunu kaydetti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar,  komite üyeleriyle birlikte Dünya Bisiklet Birliği’ni (UCI) ziyaret etti. Toplantıda; Büyükşehir Belediyesi tarafından şampiyona öncesi hayata geçirilecek olan Ayçiçeği Vadisi ve Bisiklet Adası projesinin tanıtımı gerçekleştirildi. UCI Başkanı David Lappartient, dünya ülkelerine örnek gösterilecek benzersiz bir çalışma olduğunu kaydettiler.

Proje çok beğenildi
Yapılan toplantı hakkında bilgilendirme konuşması yapan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Orhan Bayraktar, “2020 Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası için şehrimizde yapmış olduğumuz çalışmalar ve projeler devam ediyor. Gerçekleştirmiş olduğumuz ziyarette UCI (Dünya Bisiklet Birliği) yetkililerine Ayçiçek Vadisi ve Bisiklet Adası projemizden bahsettik. Projeyi çok beğendiler ve şampiyonanın başlaması için sabırsız olduklarını ve bu benzersiz projenin her zaman yanında yer alacaklarını dile getirdiler. İnşallah projemizi kısa süre içerisinde tamamlayarak hizmete alacağız” dedi.

Tüm çalışmalarda yanınızdayız
Ayçiçeği Vadisi ve Bisiklet Adası projesinin sunumundan sonra görüşlerini dile getiren UCI Başkanı David Lappartient, “Proje diğer dünya ülkelerine örnek gösterilebilecek cinste. Sakarya’da yapılan çalışmaları dikkatle takip ediyoruz. Bizim açımızdan bakıldığında çok iyi ve ne yaptığını bilen bir komiteniz var. Tüm çalışmalarınızda yanınızdayız” ifadeleri kullanıldı.