Doğa Yürüyüşleri Yeniden Başlıyor

Doğa yürüyüşlerine Sakaryalıların büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Başkan Toçoğlu, “Geçtiğimiz sene Doğa Yürüyüşleri diye proje başlatmıştık. İki dönem boyunca Sakarya’nın doğal güzelliklerine yürüyüşler yaptık. Bu yürüyüşlere hemşerilerimiz büyük ilgi gösterdiler. Hemşerilerimiz yürüyüşlerin bu sene de düzenlemesini talep ediyorlardı. Tabi biz böyle istekleri hiçbir zaman göz ardı etmedik, etmeyiz de. Şimdi doğa yürüyüşlerini yeniden başlatıyoruz. 8 hafta boyunca Sakarya’nın doğal güzelliklerinin tadını çıkartacağız” dedi.

Trekking nedir?
Trekking, doğada yapılan yürüyüşlere genel olarak verilen isimdir. Trekking, doğada bir noktadan diğer bir noktaya varmak amaçlı yapılan, genelde hafif tempolu sportif yürüyüşlerdir.

Trekking özel bir yetenek gerektirmez. Yediden yetmişe sağlıklı olan herkes yapabilir. Genelde temiz hava almak, spor yapmak, sağlığımızı korumak, fotoğraflamak, keşfetmek, anlamaya çalışmak, doğa ile iç içe yaşamayı öğrenmek gibi türlü sebeplerle doğada yürüyüşler yaparız. Trekking ya da doğa yürüyüşleri insana doğayı ve kendini keşfettiren, tanıtan ve öğreten bir eğiticidir. Doğa yürüyüşleri işte bu ihtiyaçlarımızı karşılamak için en güzel adımları sağlar bize.

Bugün Trekking, şehrin stresinden kurtulmak isteyenlerin, hafta sonu günübirlik şehre yakın parkurlarda profesyonel rehber eşliğinde gerçekleştirdikleri bir spor durumundadır. İnsanın sağlığını korumak, kendine olan güvenini kaybetmemek, doğaya olan sevgisini artırmak için uzun seneler zevkle yapacağı yegâne spordur. Araştırmalar düzenli, tempolu ve devamlı bir yürüyüş yaşantısının önce fizyolojik ve akabinde psikolojik değerinin olduğunu kesin olarak göstermektedir. 

- Sakarya Büyükşehir Belediyesinin düzenlemiş olduğu Doğa Yürüyüşlerine, katılım ücretsizdir.
- 18 yaşını tamamlamış, sağlık problemi olmayan(tansiyon, kalp, ortopedik sorun) tüm halkımıza açık bir etkinliktir.
- Kumanya (Sandwich, Limonata, su) Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecektir.
- Seçeceğiniz parkurların teknik bilgilerini (km olarak uzunluğu, yükseklik, kapalı alan) açısından değerlendirerek kayıt yaptırınız.
- Yürüyüşler esnasında katılımcı grubun kondisyon ve fiziksel durumuna, meteorolojik şartlara göre parkur uzunluğunun belirlenmesi ve güzergah değişikliğinin yapılması doğa yürüyüşü rehberlerinin inisiyatifindedir.
- Meteorolojik şartlara göre parkur sıralamalarında ve parkurlarda değişiklik yapılabilir.

 

İLK  PARKUR İÇİN KAYITLAR 4 EKİM PAZARTESİ’DEN İTİBAREN ALINACAKTIR.

Kayıtlar www.sakarya.bel.tr internet adresinden yapılacak.
Doğa yürüyüşlerinin bu dönem; Akçay, Maden Deresi, Dikmen Tepe, Çiğdem Yaylası, Acella Yaylası, Sülüklü Göl, Orman Gözetleme Kulesi ve Susuzyayla’da gerçekleştirileceğini belirten Başkan Zeki Toçoğlu, bu yürüyüşlere doğaseverleri beklediklerini sözlerine ekledi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise yürüyüşler için kayıtların bu sene internetten yapılacağı belirtildi. Yürüyüşlere katılacak olanlar, her parkur için www.sakarya.bel.tr adresinden kayıt yaptıracak. Her parkurun kayıtları ise ilgili haftanın içerisinde yapılacak. Örneğin 10 Ekim’deki parkur için bir hafta öncesinden, 17 Ekim’deki yürüyüş için yine bir hafta öncesinden kayıtlar alınacak. Doğa yürüyüşleri işleri için detaylı bilgi almak isteyenler 241 20 02 no’lu telefonu arayabilirler. Doğa yürüyüşlerinin 8 haftalık programı ise şöyle: 

- Akçay (Sapanca / 10 Ekim 2010 Pazar)
- Maden Deresi (Kocaali / 17 Ekim 2010 Pazar)
- Diken Tepe, Bayraktepe (Hendek / 24 Ekim 2010 Pazar)
- Çiğdem Yaylası (Hendek / 31 Ekim 2010 Pazar)
- Acelle Yaylası (Akyazı / 07 Kasım 2010 Pazar)
- Sülüklü Göl (Akyazı / 14 Kasım 2010 Pazar)
- Orman Gözetleme Kulesi (Taraklı / 21 Kasım 2010 Pazar)
- Köseler, Susuzyayla (Akyazı / 28 Kasım 2010 Pazar)


Not: Otobüslerimiz her pazar Saat:08:30 da Kent Meydanı'ndan hareket edecektir.