Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Çocuk ve Ergen Gelişimi’ konferansında konuşan Uzman Pedagog Mehmet Teber, “Biz çocukların sahibi değil, emanetçisiyiz. Biz olmasak çocuklarımız ne yapacak diye değil, çocuklarımız olmasa biz ne yapacaktık diye düşünmeliyiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Kadın Gelişim Akademisi, Çocuk ve Ergen Gelişimi konulu konferans ile devam etti. Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Uzman Pedagog Mehmet Teber, katılımcılara çocuklar ve ergenlik dönemi ile ilgili bilgi verdi.

Herşey Çocuklarla Daha Güzel
Uzman Pedagog Teber, “Aklımızda bulunması gereken ilk kelime emanetçiliktir. Bizler emanetçiyiz. Bir süre sonra emanetçilik görevimiz bitecek ve çocuklarımız kendi hayatlarını yaşamaya başlayacak.Yetişkinlerin biz olmasak çocuklarımız ne yapacak diye değil çocuklar olmasa biz ne yapacaktık diye düşünmeleri gerekiyor. Eğer çocukları dünyadan çıkartırsanız hayata yaşanmaz bir hale gelir. Çocuklar evden 2 gün uzaklaşsa yoklukları belli oluyor. Çocuklar dünyamıza neşe katan varlıklardır. Çocuklar bu dünyayı yaşanabilir hale getirir. Kaybettiğimiz çoğu değer çocuklarda var. Çocukların dünyada var olmasındaki amaç bizlere kaybettiğimiz duyguları hatırlatmaktır” ifadelerini kullandı.