Büyükşehir’den Velilere S Plaka Uyarısı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, servis taşımacılığı sektörüne standart getiren S Plaka uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni eğitim öğretim yılının 19 Eylül Pazartesi günü başlayacağını hatırlatan Pistil velilere servis uyarısında bulunarak, “Velilerimiz herhangi bir mağduriyet yaşamamak adına servis taşıma anlaşmalarını S plakası olan esnaflar ile yapmalılar. Korsan taşımacılık yapanlarla ilgili denetimler sıklaştırılmış olup, cezai müeyyideler uygulanacaktır” diye konuştu.

Korsan Taşımacılığa Geçit Yok
Fatih Pistil, “Bilindiği üzere servis taşımacılığı sektöründe tahditli S Plaka uygulamasına geçmiş bulunmaktayız. Servis taşımacılığı sektörüne standart kazandırmak adına başlatmış olduğumuz çalışmayı tamamladık ve gerekli şartlara haiz olan esnaflarımıza S Plakalarını verdik. Bu vesileyle bundan böyle sadece S plakası olan esnafımızın öğrenci servis taşımacılığı yapabileceğini vurgulamak isteriz. Bu konuda yaklaşan eğitim öğretim yılı vesilesiyle denetimlerimizi en üst seviyeye çıkardık” ifadelerini kullandı.

Bir Uyarı da S Plaka Sahiplerine
S Plaka sahibi olan esnafa da bilgiler veren Pistil, “Öğrenci taşımacılığı yapacak S Plaka sahibi esnaflarımızın araçlarının Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’nde belirtilen özelliklere sahip olması gerekiyor. Aksi bir durumda hem belediyemizden almaları gereken Güzergâh İzin Belgelerinde hem de devam eden denetim süreçlerimizde kendileri sorun yaşayabilirler. Bu konuda mevzuatın öngördüğü şartlara göre hareket etme mecburiyetindeyiz. Esnafımızın bu konuya ayrıca hassasiyet göstereceğine inanıyoruz” dedi.