Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen seminerde konuşan Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Nagihan Yaman, “Bakımını üstlendiğimiz hayvanların yiyeceklerini, içeceklerini düzenli verelim. Aşılarını zamanında yaptıralım. Hayvanlara eziyet etmek hem ahlaki olarak yakışıksızdır hem de yasalarımıza göre suçtur. Bu suçu işleyenleri uyaralım” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü Adapazarı Kız Teknik Ve Meslek Lisesi öğrencilerine dönük eğitim semineri gerçekleştirdi. Zor durumda kalmış hayvanların korunması gerektiğine vurgu yapan Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Nagihan Yaman, “Bakımını üstlendiğimiz hayvanların yiyeceklerini, içeceklerini düzenli verelim. Aşılarını zamanında yaptıralım. Hayvanlara eziyet etmek yasalarımıza göre suçtur. Bu suçu işleyenleri uyaralım” diye konuştu.

Bir Kap Su
Yaman, “Kuşların, karıncaların yuvalarını bozmayalım. Yumurtalarını almayalım. Avlanma mevsimi dışında kesinlikle av hayvanlarını avlamayalım. Hayvanları korkutmayalım, ürkütmeyelim. Onlara şakadan da olsa eziyet etmeyelim. Bakamayacağımız hayvanları eve almayalım. Yiyecek artıklarımızı, özellikle ekmeği, çöplüğe atacağımıza yakınımızda bulunan hayvan besleyicilerine verelim” ifadelerini kullandı. Nagihan Yaman ayrıca, sıcak yaz günlerinde sokak hayvanları için herkesin kapısının önünde bir kap su bulundurmasının önemine değindi.