Gençlik ve spor başlığında hayata geçirilen çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerini paylaşan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “2016 yılı içerisinde pek çok alanda spor hizmeti sunduk. Doğa yürüyüşleri düzenledik. Yaz spor okullarında öğrencilerimizi her branştan spor faaliyeti ile buluşturduk. Ücretsiz futbol okullarımızda öğrencilerimizi eğittik. Amatör spor kulüplerimize ise ayni ve nakdi yardımlarda bulunduk” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin spora ve sporculara verdiği destek artarak devam ediyor. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından 2016 yılı içerisinde gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili bilgiler veren Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Sayın Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun da ifade ettiği gibi, sporun her zaman yanındayız. Sakarya’da spora destek vermek için, 2016 yılı içerisinde pek çok alanda spor hizmeti sunduk. Doğa yürüyüşleri düzenledik. Yaz spor okullarında öğrencilerimizi her branştan spor faaliyeti ile buluşturduk. Ücretsiz futbol okullarımızda öğrencilerimizi eğittik. Amatör spor kulüplerimize ise ayni ve nakdi yardımlarda bulunduk” ifadelerini kullandı.

Doğa yürüyüşleri
Sakarya’nın eşsiz bir doğaya sahip olduğunu ve bu doğanın tadını çıkarmanın en güzel yollarından birinin doğa yürüyüşleri olduğunu söyleyen Aktürk, “2016 yılı İlkbahar döneminde 8 parkurda doğa yürüyüşleri gerçekleştirdik. Yürüyüşlerimiz ile birlikte bin 280 katılımcımız Sakarya’mızın doğal güzelliklerini keşfetti” şeklinde konuştu.

Farklı spor dallarında eğitim
Yaz Spor Okulları ile ilgili bilgiler veren Aktürk, “Düzenlediğimiz Yaz Spor Okullarımızda 7-15 yaş arasındaki gençlerimize çeşitli dallarda spor yapma imkânı sunduk. Tüm ilçelerimizde Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Badminton, Güreş, Karate, Masa Tenisi, Atletizm, Boks, Jimnastik, Judo, Kick-Boks, Muay-Thai, Taekwondo ve Wushu branşlarında 9 bin 769 öğrencinin katılımı ile dersler verdik. Görüldüğü gibi popüler sporların yanında diğer spor dallarına da önem veriyor ve gençlerimizi bu sporlarla tanıştırıyoruz” dedi.

Ücretsiz futbol okulları
Sakarya’da amatör sporlara Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen desteğin devam ettiğini ifade eden Aktürk, “Bu kapsamda Erenler Atatürk Stadyumu’nu 1 Ocak – 2 Kasım 2016 tarihleri arasında 383 lig maçı ve 235 antrenman için amatör spor kulüplerimize tahsis ettik” yorumunda bulundu. Aktürk ayrıca ücretsiz futbol okulları ile ilgili olarak ise; “7-15 yaş grubu için gerçekleştirdiğimiz ücretsiz futbol okullarımızda 3 Ocak – 31 Aralık 2016 tarihleri arasında 70 öğrencimize haftada iki gün olmak üzere eğitim verdik” ifadelerini kulandı.

Ayni ve nakdi yardımlar
Büyükşehir Belediyesinin tesis tahsisi ve etkinlik organizasyonu yanında ayni ve nakdi yardımlarla da amatör spor kulüplerinin yanında olduğunu ifade eden Aktürk, “Merkez ve ilçelerimizdeki çeşitli okullara, amatör spor kulüplerine ve Sakaryaspor’un amatör ligde mücadele eden değişik yaş gruplarındaki takımlarına nakdi yardımın yanı sıra, malzeme, gıda, araç vb. ayni nitelikteki yardımlarda da bulunuyoruz” şeklinde konuştu.