Yeni dönem kültür sanat etkinliklerinin 23 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilecek ‘Yeni Türkiye Yolunda’ konulu konferans ile başlayacağını açıklayan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Aktürk, “Şehirlerin yarıştığı, markalaştığı bir süreç yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Marka Şehir Sakarya’ hedefimize uygun kültür programlarımızı yeni dönemde de hemşehrilerimiz ile buluşturacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Kültür Sanat Etkinlikleri’nde yeni dönem başlıyor. 23 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilecek ‘Yeni Türkiye Yolunda’ konulu konferans ile Ekim Etkinliklerinin başlayacağını açıklayan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Şehirlerin yarıştığı, markalaştığı bir süreç yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Marka Şehir Sakarya’ hedefimize uygun kültür programlarımızı yeni dönemde de hemşerilerimiz ile buluşturacağız” diye konuştu.

Her ay düzenli etkinlikler
Açıklamalarının devamında yeni dönem kültür sanat etkinlikleri hakkında bilgiler veren Aktürk, Sakarya’da entelektüel birikime katkı sunacak önemli programların gerçekleştirileceğinin altını çizdi. Aktürk, “Sakarya’nın yeni romancıların, yeni şairlerin, sanatçıların, bilim insanlarının ve aydınların yetiştiği bir kent olacağını her fırsatta ifade ediyoruz. Şehre dokunmayan, insanımıza temas etmeyen yapıları birer sanat merkezi haline getirmemiz bu anlayışımızın izlerini taşıyor. Her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz kültür sanat etkinliklerimiz ile şehrimize merkezi bir konum kazandırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İlk buluşma 23 Ekim Perşembe
Aktürk açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “2014 - 2015 Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında çok çeşitli programları hemşerilerimiz ile buluşturacağız. Konferanslardan söyleşilere, Ustalara Saygı Gecelerinden konserlere, tiyatro buluşmalarından imza günlerine kadar birbirinden renkli programlarımızı Sakaryalılar ile buluşturacağız. Yeni dönem kültür sanat etkinliklerini 23 Ekim Perşembe günü gerçekleştireceğimiz ‘Yeni Türkiye Yolunda’ konulu konferans ile başlatıyoruz. AKM’de, saat 17.30’da gerçekleştirilecek programda tanınmış yazar ve gazeteciler ile Yeni Türkiye’yi konuşarak etkinliklerimizi başlatmış olacağız. Tüm kültür sanat dostlarını etkinliklerimize bekliyoruz. 2014 - 2015 Kültür Sanat Etkinlikleri hayırlı olsun”.
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından açıklanan Ekim Kültür Sanat Etkinlikleri’nde program takvimi ise şöyle;

23 Ekim Perşembe / 17:30 / AKM
“Yeni Türkiye Yolunda”
Konuşmacılar: Yusuf Ziya Cömert (Gazeteci - Yazar), Ahmet Kekeç (Gazeteci - Yazar), Turgay Güler (Gazeteci - Yazar), Hasan Öztürk (Gazeteci - Yazar), Savcı Sayan (Yorumcu)
Moderatör: Özlem Özcan

24 Ekim Cuma / 19:00 / AKM
“Beyaz Türklerin Zihin Dünyası”
Konuşmacı: Prof. Dr. Atilla Yayla (İstanbul Ticaret Üniversitesi)

28-29 Ekim Salı-Çarşamba / 20:00 / AKM
“İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı”
İstanbul Devlet Tiyatrosu
Biletler Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nda.

30 Ekim Perşembe / 18:30 / AKM
“Ustalara Saygı: Nuri Pakdil”
Konuşmacılar: Prof. Dr. Turan Koç (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi), Dr. İbrahim Demirci (Yazar), Necip Evlice (Yazar), Rasim Özdenören (Gazeteci - Yazar)

31 Ekim Cuma / 20:00 / Ziya Taşkent Konser Salonu
“Dilek Türkan Konseri”
Biletler Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nda.