Sapanca’da gerçekleşen Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası’na katılan Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcuları 23 altın, 6 gümüş ve 4 bronz madalya ile büyük bir başarı elde etti. Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Büyük Erkekler ve Genç Erkekler Türkiye Şampiyonu oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kulübü Kano Kürek Takımı, Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası’nda rekor kırdı. Sapanca’da gerçekleştirilen şampiyonaya İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Eskişehir, Ankara, Samsun, Adana, Rize, Van ve Antalya’dan yaklaşık 250 sporcu katılırken, Büyükşehir’li sporcular 23 altın, 6 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı. Takımlar sıralamasında da başarısını sürdüren Büyükşehir, Büyük Erkekler ve Genç Erkekler kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu. Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay, Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcularını ve Kulüp Başkanı Orhan Bayraktar’ı elde edilen başarıdan dolayı tebrik etti.

Başarılarımıza yenilerini ekleyeceğiz
Federasyon temsilcileri, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürleri, kulüp yöneticileri ve çok sayıda sporcunun katıldığı ödül töreninin ardından açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Yusuf Ertuğrul Erdem, “Sporcularımız Türkiye Şampiyonası’nda büyük bir başarı elde etti. K1 Genç Erkekler 200 metrede kürsü kapattık. Tüm sporcularımızı ve Kano ve Kürek Antrenörümüz Hüseyin Kaya’yı tebrik ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun destekleriyle çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. İnşallah her turnuvada başarılarımıza yenilerini ekleyeceğiz. Teknik heyetimize ve sporcularımıza güveniyoruz” ifadelerini kullandı.